Timp de mai multe decenii au avut loc discuţii în literatura de specialitate, cu privire la dezvoltare durabila în mediul construit – Spatiul Domestic . Până şi astăzi există numeroase confuzii şi nelămuriri cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat dezvoltare durabilă si performanta energetica.

Ce inseamana conceptul C2C

Cea mai cunoscută definiție pentru dezvoltare durabila este cu siguranță cea dată de Comisia Mondială pentru Mediu și Dezvoltare (WCED) în raportul „Viitorul nostru comun”, cunoscut și sub numele de Raportul Brundtland: „dezvoltare durabila reprezinta dezvoltarea care urmărește satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”.
Prin dezvoltare durabila se urmărește și se încearcă să se găsească un cadru teoretic stabil pentru luarea deciziilor în orice situație în care se regăsește un raport de tipul om – mediu, fie ca e vorba de mediul înconjurător, mediul economic sau mediul social. (sursa: Wikipedia)

Cum implemenatam C2C pentru dezvoltare durabila

AIA Proiect crede in conceptul Cradle to Cradle, în traducere directă „din leagăn în leagăn”, care aduce o nouă şi mult mai complexă perspectivă asupra acestui aspect. Principiul său de bază este ca tot ceea ce este folosit în cadrul unei construcţii să poată fi reutilizat în urma dezasamblării, eliminând astfel producerea deşeurilor – unul obiectivele cautate in dezvoltare durabila.

Aşa cum natura funcţionează în cicluri continue din care nu rezultă nici un fel de deşeuri, acest proiect ne propune să regândim modul în care punem în operă diverse materiale şi mai ales ce se întâmplă cu ele în urma demolărilor. Utilizarea exclusivă a resurselor regenerabile este cel de-al doilea principiu din cadrul programului Cradle to Cradle. Soarele ne poate oferi energie pe parcursul unei singure zile, suficientă pentru a acoperi tot consumul realizat pana în prezent în întreaga lume.

Pentru a înţelege mai bine acest proiect puteţi urmări materialul de mai jos sau aflati cum implementam conceptul intr-un proiect de casa.

 

Dezvoltare durabila AIA Proiect

Dezvoltare durabila AIA Proiect