autorizatie pompieri aviz isu

Obtinere autorizatii pompieri / Avize ISU

Intocmim documentatia ceruta pentru autorizatie pompieri / aviz ISU cu depunerea dosarului de securitate la incendiu. AIA Proiect este persoana juridica autorizata de ISU (IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta)  în conformitate cu OMAI nr. 87/2010 si cu modificarile si completarile ulterioare, pentru efectuarea lucrarilor de proiectare a sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor.

Punem la dispozitia tuturor celor interesati de aviz ISU  / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu  expertiza noastra.

Aflati daca aveti nevoie de autorizatie pompieri / aviz ISU pentru securitate la incendiu:

  #staiacasă, ne ocupăm noi de tot!

  Solicită o ofertă comercială la 0722 494 447!

  CUM OBTIN UN AVIZ ISU / AUTORIZATIE POMPIERI

  Cine are obligativitatea de a obtine aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu in conformitate cu legislatia in vigoare si conform HG 1739/2006?

  • Cladiri civile definite conform reglementarilor tehnice specific domeniului referitor la securitate la incendiu ca inalte sau foarte inalte, indiferent de aria construita desfasurata trebuie sa solicite aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu.

  • Sunt obligati sa solicite aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu proprietarii / utilizatorii de incaperi sau grupuri de incaperi definite conform reglementarilor tehnice ca aglomerari de persoane sau sali aglomerate, amplasate in cladiri independente sau cladiri cu functiuni mixte, indiferent de  aria construita, regimul de inaltime ori destinatie

  • Cladirile sau spatiile amenajate in cladiri cu functiuni mixte, avand ca destintie de comert, productie sau depozitare,cu aria desfasurata mai mare sau egala cu 600mp sunt obligate sa solicite aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu

  • Spatiile amenajate in cladiri de locuit colective avand destinatia comert, productie sau depozitare cu aria desfasurata mai mare sau egala cu  200mp necesita aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu.

  Spre completarea celor de mai sus ar trebui avut in vedere cum sunt definiti in lege unii termeni care au legatura directa cu obligativitatea obtinerii unui aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu:

  • – sala aglomerata – Incapere distincta sau grupuri de incaperi cu comunicatie directa intre ele (goluri protejate sau neprotejate, scari rulante sau scari deschise etc.), in care suprafata ce-i revine unei persoane este mai mica de 4 mp si se pot intruni simultan : cel putin 150 de persoane cand salile sunt situate la etaj si 200 de persoane cand sunt situate la parter

  • – incaperi cu aglomerari de persoane – incaperi in care se pot afla simultan cel putin 50 de persoane, fiecareia din acestea revenindu-i o arie de pardoseala mai mica de 4 mp.

  • Obligatia solicitarii şi obtinerii unui aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu le revine persoanelor fizice sau juridice care realizează investiţii noi la construcţiile propuse ori intervenţii la construcţiile existente sau după caz beneficiarul investiţiei.

  Conform OMAI 3/2011, la schimbarea destinatiei unei cladiri sau spatiu, in functie de ce se executa si atunci cand este ceruta autorizatie de constructie prin certificatul de urbanism este cerut implicit autorizatie pompieri / aviz ISU prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu. AIA Proiect intocmeste aceasta documentatie.

  Autorizatie pompieri / Aviz ISU prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu se emite premergator eliberarii autorizatiei de construire sau in cazul schimbarii de destinatie si modificarilor constructive care nu necesita autorizatie de construire si constau in analiza proiectului privind conformitatea cu reglementarile tehnice privitoare din punct de vedere si referitor la securitate la incendiu. Autorizatie pompieri / Aviz ISU prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu se emit dupa receptia cladirii la terminarea lucrarilor sau inainte de punerea in functiune pentru cele care nu necesita autorizatie de construire si consta in certificarea de catre personalul inspectoratului local a masurilor de securitate la incendiu prevazute in documentatiile tehnice de proiectare cu cele realizate în teren.

  Daca proprietarul incalca prevederile legii referitoare la obtinerea unui aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu, pompierii pot aplica sanctiuni conform Legii 307/2006. In plus, din 2015, prin Legea 170/2015 specifica, la articolul 19, litera c) , ca proprietarul trebuie ”sa solicite si sa obtina avizele si autorizatiile de securitate la incendiu, prevazute de lege, si sa asigure respectarea conditiilor care au stat la baza eliberarii acestora”. In plus, „agentul constator poate sa dispuna oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor in cazul aplicarii acestei sanctiuni contraventionale complementare”.

  In afara de un aviz ISU / autorizatie pompieri prin depunerea documentatiei de securitate la incendiu, punem la dispozitia agentilor economici urmatoarele documente obligatorii:

  • O identificare si evaluare de risc de incendiu

  • Un Plan de interventie in caz de incendiu,

  • Un Plan de evacuare.

  Cereti o oferta pentru intocmirea documentatiei referitoare la aviz ISU / autorizatie pompieri

  Include depunerea documentatiei de autorizatie pompieri / aviz ISU cu securitate la incendiu si verificarile si expertizele cerinata C Securitate la incendiu

  In conformitate cu prevederilor OMAI 87/2010, serviciile noastre de proiectare includ urmatoarele:

  • proiectarea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu;

  • proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor;

  • proiectarea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului şi gazelor fierbinti, cu exceptia celor de tip natural-organizat.

  • audit PSI – valabil pentru constructiile existente. La aceasta faza un reprezentant autorizat AIA Proiect va inspecta cladirea, urmand ca apoi sa fie emis un document cu deficientele constatate din punct de vedere PSI si totodata cu mai multe variante (daca este posibil) de rezolvarea a acestora.

  • intocmire scenariu de securitate la incendiu – conform prevederilor OMAI 130/2007.

  • verificare cerinta esentiala „securitate la incendiu” de catre un verificator atestat a documentatiei tehnice realizate in vederea obtinerii avizului de securitate la incendiu si/sau a autorizatiei de securitate la incendiu.

  • intocmirea raportului de expertiza tehnica cerinta esentiala „securitate la incendiu” – conform prevederilor HGR 925/2005.

  Update Mai 2017

  Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 23 mai 2017, proiectul prin care termenul pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu prevazut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, se proroga pana la data de 30 septembrie 2017 termenul pana la care localurile care funcţioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu sunt obligate sa o obtina. De altfel, pana la data obtinerii unui Aviz ISU  / Autorizatie pompieri  cu  depunerea documentatiei de securitate la incendiu raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investitiilor.

  IMPORTANT este si ca a fost adoptat și amendamentul  prin care beneficiarii care au depus, până la data de 30 septembrie 2017, documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare, sunt exceptați de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.

  Apreciem ca aceasta este a 3-a si cel mai probabil ultima amanare pe care o permit autoritatile.

  Apelati acum la un specialist pentru a afla care sunt conditiile cele mai bune in care puteti obtine un Aviz ISU /Autorizatie pompieri  cu depunerea documentatiei de securitate la incendiu.

  Termenul de emitere a unui Aviz ISU / Autorizatie pompieri cu depunerea documentatiei de securitate la incendiu este de maximum 30 de zile de la data inregistrarii cererii, atat timp cat documentatia depusa este completa.

  Pretul platit pentru lipsa acestui aviz poate fi inestimabil – alege sa lucrezi cu profesionistii, contacteaza-ne la 0722494447 sau la detalii@aia-proiect.ro.

  Ce spun clientii

  Voi ar trebui sa le aratati multora cum se fac unele lucruri. Se vede ca faceti din pasiune si cu placere asa ca aveti si spor si va iese. Barvo!!!

  Adrian Dima, proprietar P+1+M

  Proiectul casei noastre a fost asa cum ne-am dorit pentru ca am beneficiat de servicii de proiectare de la AIA Proiect – o echipa de profesionisti de mare calibru.

  Bebe Ionescu, proprietar P+M in Focsani

  Am decis sa facem o investitie imobiliara pentru care am inceput sa cautam varianta cea mai buna. Recomandarea facuta de niste prieteni s-a dovedit a fi excelenta deoarece raportul unui specialist am fost intotdeauna convinsi ca poate face diferenta. AIA Proeict a facut diferenta sa fie in avantajul nostru pentru aceasta investitie si ne-a sustinut in luarea unei decizii corecte si potrivite noua. Multumim pentru suportul acordat.

  Fam. Scarlat, proprietari P+3 in Bucuresti

  Am inceput prin a autoriza o modificare facuta si am continuat cu reamenajarea spatiului in care locuim. Din toate punctele de vedere, viata noastra s-a schimbat in bine. traiesti mai frumos intro casa frumoasa, motiv pentru care va multumim.

  Fam. Chiriac, proprietari P+1 in Tancabesti

  Am stiu de la inceput faptul ca nu va fi un proiect usor dar colaborarea cu AIA Proiect ne-a schimbat considerabil pereceptiile. Foarte multumiti de tot la un pret care a facut diferenta. Recomandam oricui are nevoie de servicii similare sa lucreze cu AIA Proiect.

  Fam. Topoloveanu, Proprietari P+M in Urziceni

  Ia legatura cu noi!