referate de verificare

Referate de verificare

Verificarea proiectelor și expertizarea tehnică a acestora, precum și expertizarea tehnică a execuției lucrărilor și a construcțiilor în ceea ce privește respectarea reglementărilor tehnice referitoare la cerințele fundamentale prevăzute de Legea nr. 10/1995, republicată, cu completările ulterioare, se efectuează de către specialiști cu activitate în construcții, verificator atestat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (fost Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice) pentru verificare tehnica a proiectelor.

Începând din 01.01.2021 punem la dispoziția proiectantilor parteneri o platformă securizată pentru verificarea proiectului la toate cerintele atât în format olograf cât și prin semnatură electronică autorizată! Pentru a solicita accesul in aceasta platformă ne puteți scrie la adresa de email din secțiunea contact.

Verificarea execuției lucrărilor de construcții în ceea ce privește respectarea cerințelor fundamentale prevăzute de Legea nr. 10/1995, republicată, cu completările ulterioare, se efectuează de către specialiști cu activitate în construcții, autorizați de către Inspectoratul de Stat în Construcții – I.S.C.

Toate proiectele care intra in procesul de autorizare au mentionat in certificatul de urbanism, de cele mai multe ori la litera d.4 Studii de specialitate, documentatia numita [X] Referate de verificare.

Verificarea tehnică de calitate a proiectelor se face pentru cerințele stabilite prin lege, diferențiat în funcție de categoria de importanță a construcției de către specialiști verificatori de proiecte, atestați potrivit legii.

#staiacasă, ne ocupăm noi de tot!

Solicită o ofertă comercială la 0722 494 447!

Pentru obţinerea unor construcţii de calitate sunt obligatorii realizarea şi menţinerea, pe întreaga durată de existenţă a construcţiilor, a următoarelor cerinţe fundamentale aplicabile (prin verificare la cerința):

 • A. Rezistenţă mecanică şi stabilitate;

 • B. Securitate la incendiu;

 • C. Igienă, sănătate şi mediu înconjurător;

 • D. Siguranţă şi accesibilitate în exploatare;

 • E. Protecţie împotriva zgomotului;

 • F. Economie de energie şi izolare termică;

 • G. Utilizare sustenabilă a resurselor naturale.

Verificare pentru

 • Proiecte de rezistenta;

 • Proiecte de arhitectura;

 • Proiecte de instalatii;

 • Proiecte de securitate la incendiu;

 • Proiecte de demolare/desfintare;

 • Proiecte de drum;

 • Proiecte de bransament;

 • Proiecte de instalatii exterioare;

 • Proiecte de amanajari interioare.

Scopuri

Cand aveti nevoie de un verificator de proiecte?

AIA Proiect pune la dispozitia tuturor beneficiarilor serviciile noastre de proiectare si verificare a proiectelor. Aceasta se efectueaza de catre verificator atestat MLPDA (fost MDRAP) prin viza si referate de verificare pentru fiecare cerinta, dupa caz.

Toti proiectanții sunt obligati sa precizeze în proiectele pe care le elaborează cerințele pe care acestea trebuie să le îndeplinească, pentru ca investitorul să poată apela la specialiștii verificatori de proiecte, atestați corespunzător, de la începutul elaborării proiectului.

La finalizarea documentatiei se intocmesc referate de verificare conform legislatiei in vigoare. Acestea devin parte integranta a documentatiilor pe care le insotesc.

Un aspect foarte important de retinut este ca proiectantul, proprietarul, investitorul sau administratorul împreună cu executantul răspund, potrivit legii, pentru supunerea la verificare a întregului proiect și pentru modificările efectuate fără acceptul verificatorului tehnic (verificatorului de proiecte), dacă prin acestea se afectează calitatea construcției.

Verificarea tehnică a proiectelor se realizează potrivit legii, prin grija și responsabilitatea investitorului/proprietarului/administratorului, după caz, pe domenii/subdomenii de construcții și specialități pentru instalațiile aferente construcțiilor, corespunzător cerințelor fundamentale aplicabile stabilite de proiectant/proiectanți și precizate în proiect.

verificator de proiecte

Verificatorul atestat verifica proiectele si intocmeste referate de verificare

Verificator de proiecte este un specialist cu activitate în construcții, atestat în unul sau mai multe domenii/subdomenii de construcții și specialități pentru instalațiile aferente construcțiilor, care efectuează verificarea proiectelor în ceea ce privește respectarea reglementărilor tehnice și cerințelor fundamentale aplicabile conform legii.

Verificatorul de proiecte atestat efectueaza verificări numai pentru cerințele și în specialitățile în care a fost atestat de catre legiuitor. Categoria de importanță a construcțiilor se determină în conformitate cu metodologia de stabilire a categoriei de importanță a construcțiilor, aprobată, privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare.

Solicitati verificarea proiectului!

Echipa AIA Proiect este formată din specialiști verificatori și colaboratori care au obținut numeroase atestări și vă pot ajuta să:

 • vă asigurați ca proiectul dvs este conformitate cu toate cerințele legale, normele metodologice, codurile si normativele in vigoare precum si ca respecta toate reglementările urbanistice si legislația specifica;

 • economisiți timpul pe care il puteți consuma căutând unde sa solicitați verificarea proiectului la cerințele esențiale pentru completarea documentației in vederea obținerii autorizației de construire si/sau documentația de execuție;

 • întocmiți corect documentațiile necesare evitând astfel sa va aflați in situația de a fi întors sau refuzat la obținerea autorizației de construire si/sau faza de execuție in cazul unui control;

 • primiți cele mai clare explicații sau un răspuns favorabil garantat la obținerea autorizațiilor de construire si/sau acorduri necesare la autorizarea sau in procesul de execuție al construcției.

Solicitați acum un preț pentru verificarea proiectului sau cereti o oferta dedicata unui proiect in Bucuresti, Ilfov si împrejurimi la 0722494447 sau detalii@aia-proiect.ro.

Ce spun clientii

Voi ar trebui sa le aratati multora cum se fac unele lucruri. Se vede ca faceti din pasiune si cu placere asa ca aveti si spor si va iese. Barvo!!!

Adrian Dima, proprietar P+1+M

Proiectul casei noastre a fost asa cum ne-am dorit pentru ca am beneficiat de servicii de proiectare de la AIA Proiect – o echipa de profesionisti de mare calibru.

Bebe Ionescu, proprietar P+M in Focsani

Am decis sa facem o investitie imobiliara pentru care am inceput sa cautam varianta cea mai buna. Recomandarea facuta de niste prieteni s-a dovedit a fi excelenta deoarece raportul unui specialist am fost intotdeauna convinsi ca poate face diferenta. AIA Proeict a facut diferenta sa fie in avantajul nostru pentru aceasta investitie si ne-a sustinut in luarea unei decizii corecte si potrivite noua. Multumim pentru suportul acordat.

Fam. Scarlat, proprietari P+3 in Bucuresti

Am inceput prin a autoriza o modificare facuta si am continuat cu reamenajarea spatiului in care locuim. Din toate punctele de vedere, viata noastra s-a schimbat in bine. traiesti mai frumos intro casa frumoasa, motiv pentru care va multumim.

Fam. Chiriac, proprietari P+1 in Tancabesti

Am stiu de la inceput faptul ca nu va fi un proiect usor dar colaborarea cu AIA Proiect ne-a schimbat considerabil pereceptiile. Foarte multumiti de tot la un pret care a facut diferenta. Recomandam oricui are nevoie de servicii similare sa lucreze cu AIA Proiect.

Fam. Topoloveanu, Proprietari P+M in Urziceni

Ia legatura cu noi!