servicii de cadastru si intabulare

Servicii de cadastru si intabulare, apartamentare

Oferim servicii profesionale de cadastru si intabulare prestate de personal autorizat de Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

Va stam la dispozitie daca aveti nevoie de:

 • Documentatii cadastrale pentru apartamente, case, vile, terenuri intravilane si extravilane;

 • Actualizari/Rectificari de cadastru si intabulare, modificarea limitei de proprietate si / sau modificarea suprafetei imobilului;

 • Cadastru si intabulare constructii noi – Inscriere constructie noua in Cartea Funciara;

 • Dezmembrari si alipiri de terenuri intravilane si extravilane;

 • Dezmembrari de blocuri pe apartamente, boxe, garaje si parti comune indivize;

 • Planuri aferente documentatiilor pentru scoaterea definitiva din circuitul agricol a terenurilor aflate in intravilan si extravilan;

 • Relevee tridimensionale pentru constructii civile si industriale

Serviciile de cadastru si intabulare, reprezentate in cartea funciara, formeaza un sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica, de importanta nationala, a tuturor imobilelor de pe intregul teritoriu al tarii. Scopul acestui sistem de cadastru si intabulare este de a:

 • determina informatiile tehnice, economice si juridice referitoare la imobile in general;

 • asigurara publicitatea drepturilor reale imobiliare, a drepturilor personale, a actelor si faptelor juridice, precum si a oricaror altor raporturi juridice, prin cartea funciara;

 • furnizara date institutiilor publice ale statului, necesare sistemului de impozitare precumsi pietei imobiliare;

 • contribui la asigurarea securitatii tranzactiilor imobiliare si la facilitarea creditului ipotecar.

Desi sunt in egala masura importante, ultimul punct este cel mai des intanit scop pentru care suntem solicitati.

NU efectuam lucrari de cadastru si intabulare „GRATUIT” si NU avem detalii despre acest program.

Pentru o mai buna informare, va punem la dispozitie in documentul urmator Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7 din 1996 actualizata 2018.

#staiacasă, ne ocupăm noi de tot!

Solicită o ofertă comercială la 0722 494 447!

Cum va putem ajuta?

Servicii de cadastru si intabulare sunt obligatorii la instrainarea imobilului (fie ca corbim de vanzare, de donatie sau de mostenire), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului, dar si pentru situatia in care se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului. Prin imobil, in sensul legii, se intelege terenul, cu sau fara constructii, de pe teritoriul unei unitati administrativ-teritoriale, apartinand unuia sau mai multor proprietari, care se identifica printr-un numar cadastral unic. Fiecarui imobil ii este necesar cadastru si intabulare. Planul cadastral contine reprezentarea grafica a limitelor imobilelor dintr-o unitate administrativ-teritoriala, care se inscriu in cartea funciara, precum si numerele cadastrale ale acestora. Planul cadastral este actualizat de catre inspectorii de cadastru din cadrul oficiilor de cadastru si intabulare.

AIA Proiect va pune la dispozitie servicii de cadastru si intabulare, in functie de caz si apartamentare sau alte operatiuni cadastrale specifice.

Aveti nevoie de servicii profesionale de cadastru si intabulare, oferite de experti autorizati care activeaza in domeniu? Cadastru si intabularea reprezinta o activitate obligatorie pe care trebuie sa o efectuati, indiferent de natura proprietatii, atat in situatia in care vindeti, cat si atunci cand cumparati un imobil. Este acel document care da siguranta tranzactiei imobiliare. Serviciile de cadastru si intabulare pot fi prestate doar de personal autorizat!

La AIA Proiect veti beneficia de servicii complete, realizate de ingineri autorizati si experti cadastru, ingineri constructori, experti tehnici, evaluatori autorizati, auditori energetici, membri ai organizatiilor profesionale specifice fiecarui serviciu prestat.

De retinut ca o documentatie cadastrala nu tine loc de act de proprietate, in schimb certifica proprietatea cu o identificare si inregistrare exacta a imobilului pentru proprietarul de drept.

cadastru si intabulare
servicii cadastru si intabulare

Prin cadastru si intabulare trebuie sa se furnizeze date reale cu privire la proprietarii bunurilor imobile si sa fie inscrisi in registrele cadastrale dar mai ales in cartile funciare. Elementele inscrise in cartea funciara pot fi verificare prin obtinerea unui extras de carte funciara.In plus, prin cadastru si intabulare trebuie sa fie furnizate informatii despre intinderea, configuratia si pozitia imobilului, precum si a folosintei lui, raportata la destinatia initiala si categoria de calitate a terenurilor.

In momentul in care alegeti un expert cadastral pentru servicii de cadastru si intabulare, este important sa stiti ca acesta va trebui sa va prezinte dovada autorizarii de catre oficiul de cadastru sau de Autoritatea Nationala de Cadastru si Pubilicitate Imobiliara, institutia de stat desemnata cu coordonarea activitatii de cadastru si publicitate imobiliara.

Expertul cadastral selectat este cel care va intocmi dosarul de cadastru si intabulare care va cuprinde: documentatia specifica a masuratorilor topografice ale imobilului (relevee) si amplasarea constructiei pe planul de amplasament si delimitare a terenului. Piesele tehnice realizate de catre acesta, dar si alte documente in forma originala sau legalizata ale proprietatii formeaza un dosar cadastral, depus spre avizare de oficiul de cadastru.

Documentatia se executa in conformitate cu Ordinul 634/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor de cadastru si intabulare in cartea funciara cu modificarile si completarile ulterioare.

Acte necesare pentru cadastru si intabulare

Actele necesare intocmirii documentatiei de cadastru si intabulare care se depune la ANCPI difera de la caz la caz, dar in general sunt necesare urmatoarele acte:

 • Copie simpla (fotocopie) a actului de identitate al proprietarilor

 • Certificat fiscal de la Administratia Financiara in original cu mentiunea pentru cadastru si intabulare

 • Actele de proprietate in copie legalizata

 • Copie lizibila dupa schita veche a imobilului in cazul in care exista

Operatiunile specifice de cadastru si intabulare dureaza de obicei in jur de 21 de zile lucratoare in regim normal sau minimum 10 zile lucratoare in regim de urgenta – aici sunt implicate costuri suplimentare. In general preturile pentru operatiunile de cadastru si intabulare variaza in functie de particularitatile fiecarei proprietati in parte.

Taxele percepute pentru cadastru si intabulare sunt diferite mai ales in functie de complexitatea si titlul proprietatii: apartament sau garsoniera, casa, constructie noua sau teren. Pentru apartamentele obținute prin legea 112, pot aparea costuri suplimentare datorate necesitatii deschiderii cartii funciare colective a imobilului.

Oficiul teritorial controleaza, avizeaza si receptioneaza, dupa caz, lucrarile de geodezie, topografie, cartografie, cadastru si intabulare.

La AIA Proiect este garantat termenul de executie si termenul de depunere a dosarului. Termenele de avizare sunt precizate legal si garantate de catre Oficiul de Cadastru. Toate aparatele folosite la masuratori (statii totale Leica, sisteme GPS Leica), au verificarea metrologica la zi.

Lucrarile sunt executate conform normativelor in vigoare emise de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara prin personal AIA Proiect autorizat de catre Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Fiecare proprietate are un specific aparte cu privire la situatia juridica a imobilului ce il detineti. In cazul in care doriti informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.Va stam la dispozitie cu privire la orice tip de lucrare de cadastru si intabulare.

Ce spun clientii

Foarte multumit, servicii de cadastru si intabulare excelente, personal serios si amabil, a fost o placere sa lucrez cu voi. Mult succes in continuare!!!

Calin Tomescu, proprietar terenuri Breaza

Venit, vazut, masurat, dosar la urgenta, totul in regula, felicitari si multumesc!

Dan Tudor Popescu , proprietar vile com. Pantelimon

Profesionisti in adevaratul sens al cuvantului, punctuali, seriosi – doar cuvinte de lauda. Am avut nevoie de intabulare cladire, dezmembrare si aprtamentare plus intabulare partiala. Serviciile celor de la AIA Proiect au fost exact ceea ce aveam nevoie, preturile au fost foarte bune

Florian Gruia, proprietar bloc locuinte Bucuresti

Recomandari cu plus maxim din partea noastra, totul a decurs bine si am ajuns la final mai repede decat speram

Fam. Ionascu, proprietar P+M in Sintesti

Am beneficiat de serviciile de consultanta oferite de AIA Proiect ceea ce ne-a ajutat enorm. Alegerea a fost buna iar ajutorul oferit in obtinerea documentelor necesare ne-a eliberat mult timp si ne-a salvat costuri semnificative. Recoamandam AIA Proiect tuturor celor care inteleg valoarea parerii unui specialist si ROI.

Valeriu Tudor, proprietar P+2 in Pitesti

Proiectul nostru de casa standard a fost modificat atat pentru amplasarea optima pe terenul pe care il aveam cat si pentru cerintele speciale pe care le-am avut. Avem acum cea mai frumoasa casa din zona in care locuim.

Fam. Ene, proprietari P+2+M in Frumusani

O experienta de care suntem total multumiti, recomandam pentru profesionalism, promptitudine, seriozitate, dedicatie si onestitate. Vom apela ori de cate ori vom mai avea ocazia.

Fam. Soare, proprietari P+2 in Saftica

Ia legatura cu noi!