Primul pas: Obtinerea certificatului de urbanism

//Primul pas: Obtinerea certificatului de urbanism

Primul pas: Obtinerea certificatului de urbanism

Primul pas in realizarea unei constructii

Primul pas in realizarea unei constructii legale sau pentru intrarea in legalitate a unei constructii existente este obtinerea certificatului de urbanism. Ne referim aici la primul demers oficial. Conform legislatiei in vigoare certificatul de urbanism este actul de informare prin care administratia publica locala, primaria in conformitate cu planurile urbanistice si regulamentele aferente fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii si stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite de proiectul de construire (denumit proiect DTAC sau proiect PAC), in functie de specificul amplasamentului, precum si lista cuprinzand avizele de construire si acordurile legale, necesare in vederea autorizarii (Legea 50/1991) .

Care sunt actele necesare obtinerii certificatului de urbanism?

Pentru a obtinerea certificatului de urbanism este necesar, in majoritatea cazurilor, de

 • o cerere tip de eliberere a certificatului de urbanism, pe care o gasiti la finalul acestui articol;
 • acte de identificare a solicitantului;
 • acte de proprietate;
 • planuri cadastrale de incadrare
 • dovada platii taxei de emitere.

Cat costa eliberarea certificatului de urbanism?

Pretul Certificatului de urbanism AIA Proiect

Pretul Certificatului de urbanism AIA Proiect

 

Solicitarea Certificatului de urbanism

 

Acesta este primul lucru necesar oricarei persoane care are intentia de a construi, demola, schimba destinatia unui teren, licita, cu mentiunea ca nu tine loc de autorizatie pentru nici una din aceste actiuni, ci se emite in vederea obtinerii acesteia.

Dupa cum am mentionat mai sus, prin eliberarea certificatului de urbanism, autoritatea locala, primaria, ofera datele privind regimul juridic, tehnic si economic al terenului sau constructiei:

• regimul juridic se refera la tipul de proprietate al terenului pe care se doreste a fi ridicata constructia (privata / privata a statului / publica), la situarea imobilului in intravilan sau in afara acestuia, precum si includerea acestuia in lista monumentelor istorice sau a unor zone de protectie a acestora;

• regimul tehnic releva conditiile in care se poate realiza o eventuala constructie: inaltime maxima (totala, la cornisa, la coama), retragerile obligatorii fata de proprietatile vecine si fata de axul strazii, aliniamentul stradal. in acelasi timp sunt prezentate elemente privind volumetria sau aspectul general al constructiei fata de imobilele invecinate, indicatori urbanistici acceptati, echiparea cu utilitati existente si referinte cu privire la noi capacitati prevazute prin studiile si documentatiile anterior aprobate (apa, canalizare, gaze, energie electrica, energie termica, telecomunicatii etc.);

• regimul economic informeaza in ce masura terenul se incadreaza in activitatea economica a zonei, folosinta actuala, destinatia stabilita prin planurile de urbanism si de amenajare a teritoriului aprobate;

Ce spune legislatia?

Conform legislatiei, la emiterea certificatului de urbanism semneaza aceeasi autoritate abilitata sa emita autorizatia de construire/desfiintare, respectiv este semnata de catre presedintele consiliului judetean sau de primar, dupa caz, de secretar si de arhitectul-sef sau de catre persoana cu responsabiliate in domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului din aparatul propriu al autoritatii administratiei publice emitente, acolo unde nu este instituita functia de arhitect-sef. Lipsa unei semnaturi atrage nulitatea actului.

Eliberarea certificatului de urbanism se face doar solicitantului in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data inregistrarii cererii, indiferent de scopul pentru care a fost solicitat.

Valabilitatea certificatului de urbanism

Valabilitatea certificatului de urbanism variaza de la 6 la 24 luni in functie de scopul pentru care a fost solicitat, complexitatea investitiei si caracteristicile urbanistice ale zonei in care se afla imobilul sau terenul, mentinerea valabilitatii prevederilor documentatiilor urbanistice si a planurilor de amenajare a teritoriului aprobate, pentru imobilul solicitat.

Valabilitatea poate fi prelungita, o singura data, doar in timpul validitatii acestuia, o cerere ulterioara expirarii nefiind permisa in mod legal si conducand la obligatia solicitarii certificatului de urbanism nou.

Daca intentionati sa construiti sau sa demolati o constructie cel mai indicat este sa apelati la un specialist, acesta va va indruma pe intreaga durata a proiectului si va va ajuta sa economisiti timp si bani. Solicitati suportul unui specialist la numarul de mai jos.

 

Ce este un Certificat de urbanism AIA Proiect

Ce este un Certificat de urbanism AIA Proiect

Cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism

Puteti descarca mai jos modelul documentelor si cererilor necesare obtinerii unui certificat de urbanism sau autorizatiilor de construire pentru mai multe situatii. Solicitati unui specialist detalii cu privire la certificatul de urbanism, proiecte case sau autorizatia de construire la 0722494447 sau (CLICK) aici.

Modele si cereri pentru certificat de urbanism.

39s comentarii

 1. Andreea Dogaru 27 aprilie 2017 at 19:41 - Reply

  Buna ziua! Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am achizitionat o casa, care de fapt in acte apare ca “adapost agricol” si as dori sa facem schimbare de destinatie, adica sa nu mai fie trecuta ca si adapost agricol. Care sunt pasii care ar trebui urmati? Sau,mai exact, se poate face acest lucru? Va multumesc!

  • Editor AIA 27 aprilie 2017 at 20:06 - Reply

   Buna Ziua! Va trebui sa verificati in primul rand daca va permite regulamentul local de urbanism schimbarea functiunii iar acesta o veti afla cerand la primarie un certificat de urbanism. Un alt aspect de luat in considerare apoi este respectarea cerintelor legale pentru schimbarea functiunii, in legea locuintei aveti o serie de contrangeri si conditii legate de cladire/imobil. In speranta ca v-au fost utile informatiile si ca este realizabil demersul dvs, Echipa AIA Proiect.

 2. CRISTINA 19 septembrie 2017 at 12:39 - Reply

  Buna ziua,Am cumparat un teren extravilan de 850mp.Doresc sa incep constructia unei case si cei de la primarie mi-au spus ca nu pot sa-mi elibereze un certificat de urbanism pana cand terenul nu este trecut in intravilan. Mentionez ca tot ei mi-au comunicat ca terenul este inclus in PUZ-ul pe care primaria il are in lucru si care trebuie aprobat pana in 12.2018.Intrebarea mea este daca trebuie sa astept pana la anul in decembrie sau primaria imi poate elibera certificatul de urbanism pentru a putea face macar proiectul la casa si a obtine celelalte avize de care am nevoie pentru autorizarea constructiei.Va multumesc

  • Editor AIA 19 septembrie 2017 at 13:04 - Reply

   Buna ziua, pentru a putea obtine autorizatia de construire necesara inceperii constructiei casei aveti nevoie de certificatul de urbanism. In cazul in care departamentul urbanism al primariei in raza careia se afla terenul dvs. nu va poate elibera mai repede acest document va trebui sa asteptati sau sa efectuati dvs in nume propriu demersurile necesare (trecere in intravilan, PUZ, etc.) dar in acest caz poate deveni foarte costisitor iar durata este greu de estimat daca va diferi semnificativ. In lipsa unui certificat de urbanism nu puteti obtine avizele de construire iar proiectul casei poate fi doar creionat in linii mari cata vreme nu aveti indicatorii urbanistici cunoscuti. In speranta ca va sunt utile aceste informatii, echipa AIA Proiect.

 3. L.Popa 23 aprilie 2018 at 20:42 - Reply

  Buna ziua, ce avize sunt necesare pentru a pregati un teren intravilan de 450 m – defrisare, gard, conexiuni la apa, canal, electricitate, in vedere instalarii unei case mobile, care nu necesita proiect de constructie. Multumesc!

  • Editor AIA 24 aprilie 2018 at 11:03 - Reply

   Buna Ziua,

   Va felicitam pentru alegerea facuta, casele mobile au o amprenta de carbon scazuta si sunt printre cele mai prietenoase cu mediul inconjurator. Va sfatuim sa solicitati autoritatii locale un ceritificat de urbanism, in felul acesta veti obtine toate informatiile necesare despre care avize de amplasament sau acorduri de construire sunt solicitate cat si la autorizarea amplasarii casei. Conditiile de realizare a imprejmuirii si a bransamentelor vor fi regasite tot in acest certificat de urbanism! Va dorim succes in demersurile dvs.

 4. Corina T. 14 iunie 2018 at 19:48 - Reply

  Noi vrem sa facem o casa in Ilfov si de la primaria Corbeanca am inteles ca trebuie sa luam legatura cu un arhitect pentru certificatul de urbanism ca e nevoie sa faca niste hartii pe care sa le depunem la ei, ne intereseaza o casa parter cu mansarda, cat costa sa ajutati cu certificatul de urbanism si eventual cu tot ce mai trebuie?

  • Editor AIA 16 iunie 2018 at 17:20 - Reply

   Desigur! Gasiti pe site o mica parte din proiectele noastre de casa in colectia de proiecte case si va invitam la o intalnire in vederea prezentarii serviciilor noastre, costurile acestora si a pasilor care ar trebui urmati pentru elaborarea certificatului de urbanism. Suntem birou de proiectare, firma care se poate ocupa de obtinerea avizelor de amplasament, acordurilor si autorizatiilor necesare construirii asa ca va putem ajuta pe tot procesul de autorizare. Cu respect, echipa AIA Proiect.

 5. Sirbu 1 septembrie 2018 at 15:19 - Reply

  Daca nu sunt proprietarul terenului, dar vreau sa-l cumpar si cel care vinde nu poate scoate Cert. de Urbanism din cauza de deplasare, pot sa fac eu o cerere catre Primaria din localitatea respectiva? Am toate actele proprietarului, dar vreau sa vad ce se poate construi pe teren, care este intravilan desigur.

  • Editor AIA 1 septembrie 2018 at 15:28 - Reply

   Puteti solicita eliberarea certificatului de urbanism pentru construire inaintea achizitiei terenului doar in numele proprietarului si numai daca sunteti imputernicit de acesta.

  • Alina 6 septembrie 2018 at 12:25 - Reply

   In cazul in care nu sunteti proprietar puteti cere eliberarea unui certificat de urbanism de informare. 😉

 6. ADRIANA CLAUDIA 2 octombrie 2018 at 20:23 - Reply

  buna seara,
  as avea o intrebare: daca as vrea doar geamurile de lemn sa le scot de la camera si bucatarie pentru a creea un spatiu mai mare cu balconul, insa fara a umbla(sparge ) deloc la constructie ,grinzi, , etc si atunci trebuie autorizatie?

  • Editor AIA 2 3 octombrie 2018 at 8:11 - Reply

   Va recomandam sa solicitati primariei dvs un certificat de urbanism considerand aceste modificari – amenajari interioare. Problema nu este foarte clar definita legal dar desfiintarea tamplariei se supune autorizarii conform unor prevederi.

 7. Gheorghe Dascalescu 4 octombrie 2018 at 22:35 - Reply

  Buna seara. Pentru imprejmuirea unui teren trebuie certificat de urbanism?

 8. Iuliu 8 octombrie 2018 at 22:20 - Reply

  Buna seara, un dezvoltator ofera spre vanzare un apartament la et 11/11 al imobilului (Bucuresti, sect 6). In extrasul de carte funciara a apartamentului apare drept “camere tehnice”, insa din organizare este evident apartament conform normelor. Cum as putea verifica daca este posibila, pe viitor, schimbarea destinatiei in apartament si in ce conditii? de exemplu, existenta unui numar suficient de locuri de parcare pentru tot imobilul va fi o conditie necesara? oferiti servicii pentru spete de acest tip?

  • Editor AIA 2 10 octombrie 2018 at 8:37 - Reply

   Va recomandam in primul rand sa verificati respectarea proiectului. In cartea tehnica a constructiei ar trebui sa gasiti informatii despre aceste spatii, tot acolo ar trebui sa fie disponibil si proiectul in baza caruia a fost facuta receptia lucrarilor. Cata vreme aveti disponibil acel extras de carte funciara, spatiul respectiv inseamana ca dispune de cadastru si intabulare. Verificat care este destinatia spatiilor in cadastru (daca si cum a fost schimbata) si cel mai important, va recomandam sa solicitati sa va fie prezentat un certificat de urbanism pentru schimbarea functiunii spatiilor respective.

 9. Cr.Andrei 29 noiembrie 2018 at 9:46 - Reply

  Buna ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan si doresc sa incep demersurile in vederea construirii unei locuinte.Pentru a depune cerere pentru certificatul de urbanism si ulterior ridicarea acestuia,pot imputernici o ruda?

  • Editor AIA 2 29 noiembrie 2018 at 10:06 - Reply

   Buna Ziua! In vederea obtinerii certificatului de urbanism (avize de amplasament, acorduri sau alte formalitati/operatiuni cu autoritatile/institutii/persoane fizice sau juridice/etc.) puteti fi reprezentat pe baza unei imputerniciri, in forma autentica (!), de catre oricine. Nu este necesar un grad de rudenie. Va dorim succes in demersurile dvs. Echipa AIA Proiect

 10. MITRU CONSTANTIN 29 noiembrie 2018 at 13:18 - Reply

  Buna ziua, Ma puteti ajuta cu obtinerea autorizatiei pentru un gard din panouri de aluminiu, fara fundatie pentru o suprafata de 68 mp in orasul Voluntari ? Am un apartament de 140 mp la parterul unui imobil P+2, am titlu de proprietate pe cele 3 loturi de teren din fata imobilului, exista extras de carte funciara pe numele meu la toate 3, care insumate au 68 mp, gardul construit de 10 ani de cand locuiesc acolo are poarta de acces pentru vecinii care locuiesc la etajele 1 si 2 si au drum de servitute prevazut de 1 mt. Ma intereseaza daca, contra cost se poate obtine autorizatie pentru aceasta imprejmuire. Multumesc.

  • Editor AIA 2 29 noiembrie 2018 at 21:55 - Reply

   Mutumim pentru solicitarea trimisa. Veti fi contactat in cel mai scurt timp posibil pentru mai multe informatii legate de procesul de autorizare.

 11. Mihai 5 decembrie 2018 at 23:48 - Reply

  Buna ziua si va felicit pentru ideea acesui forum. Am o situatie mai aparte, ma gandesc ca ma poate ajuta un consultant de-al dvs. Am un teren de 140 m.p in sectorul 1 (in zona protejata). Pe teren este o casa f.f.veche (cu amprenta la sol cam de 85 m.p). Aa vrea sa o consolidez/renovez (are peste 100 de ani) si sa o recompartimentez, eventual sa-i fac mansarda. Cei de la Primaria Municipiului Bucuresti mi-au spus ca nu pot face asta, pentru ca terenul are mai lutin de 150 m.p. Ce ma sfatuiti sa fac? Ma puteti ajuta in acest sens in obtinerea avizelor necesare? Multumesc si astept raspuns. O zi buna va doresc!

  • Editor AIA 2 6 decembrie 2018 at 17:01 - Reply

   Multumim pentru aprecieri, ne bucuram ca va sunt de folos aceste informatii. Deoarece aceste demersuri nu sunt subiectul unor vorbe spuse ci ale documentelor va sfatuim sa solicitati PMB un certificat de urbanism pentru modificarile pe care intentionati sa le faceti imobilului dvs. In baza acestuia veti putea intelege care sunt constrangerile urbanistice si ce ar trebui facut pentru a ajunge la forma pe care o doriti. Va dorim succes in demersurile dvs!

 12. Laura 15 decembrie 2018 at 10:29 - Reply

  Buna ziua, Am inceput anul acesta in august constructia gardului de la strada fara sa stiu ca am nevoie de autorizatie. Mi s-a intocmit proces verbal, am platit amenda. Am depus actele pt extras de carte funciara, intre timp am finalizat lucrarea , dupa care am solicitat un certificat de urbanism in vederea obtinerii autorizatiei de construire pentru intrarea in legalitate. Problema este ca am depasit termenul de 90 de zile prevazut in procesul verbal pentru intrare in legalitate. Este posibil sa primesc o alta amenda sau orice fel de alta sanctiune?

  • Editor AIA 2 22 decembrie 2018 at 18:39 - Reply

   Dupa cum este prevazut in lege, depasirea termenului prevazut pentru intrarea in legalitate presupune neindeplinirea cerintelor legale. Raspunsul la intrebarea dvs este, din pacate DA (considerand litera legii). In practica insa, odata cu obtinerea certificatului de urbanism, a fost considerata, in cele mai multe situatii intalnite de noi, inceputa procedura de autorizare. In cazul dvs, daca data certificatului de urbanism este in intervalul termenului prevazut in procesul verbal, credem ca se poate vorbi de buna credinta si in opinia noastra (ATENTIE! acest raspuns nu reprezinta un punct de vedere legal si nici nu ne poate atrage responsabilitati de orice natura, este doar o opinie) va puteti dovedi astfel onestitatea in rezolvarea problemei de legalitate. Din pacate in practica nu este insa unitara in acest domeniu si multe situatii si-au putut gasi rezolvarea favorabila doar in instanta. Din jurisprudenta credem ca cea mai favorabila actiune care v-ar putea avantaja este actiunea in constatare prin care sa fie atrasa doar rapunderea contraventionala, fara alte masuri. Pentru aspecte legale va recomandam sa consultati un avocat specializat in astfel de probleme. Va dorim succes in demersurile dvs!

 13. pahomi virgil 24 decembrie 2018 at 15:31 - Reply

  locuiesc in sat sorogari com aroneanu jud iasi si doresc ca pe propietatea mea sa construiesc o biserica trebuie sa obtin aviz de la unitatea d-stra,si daca da ced acte trebuie sa depun,si care este inaltimea maxima pe care o pot construi

  • Editor AIA 2 24 decembrie 2018 at 17:10 - Reply

   Noi reprezentam un birou de proiectare si obtinem pentru clientii nostri acorduri si avize de amplasament. Nu suntem o autoritate emitenta asa incat nu va putem raspunde. Toate informatiile necesare obtinerii autorizatiei de construire pentru constructia pe care o doriti ar trebui sa apara in certificatul de urbanism emis de primaria din zona in care se afla terenul dvs. Daca exista numite limitari in zona dvs, acestea ar trebui sa apara in certificat sau in documentatiile necesare autorizarii (avize, acorduri, studii, etc.).

 14. Ghinea relu 13 februarie 2019 at 20:22 - Reply

  Buna ziua, locuiesc la casa si vreau a amplasez un garaj prefabricat, din ce stiu eu pentru astfel de situatii nu este nevoie de autorizatie de constructie, se poate lega cineva de procentul de ocupare al terenului?

  • Editor AIA 2 13 februarie 2019 at 20:47 - Reply

   Buna Ziua,

   Atentie, este posbil sa fiti in eroare. Gardul, in fapt orice imprejmuire a terenului se autorizeaza si trebuie sa respecte reglementarile locale! Obtinerea autorizatiei de construire se face pe baza unui proiect de autorizare insusit de un arhitect autorizat sa intocmeasca astfel de proiecte! Va recomandam sa solicitati primariei/ autoritatii locale un certificat de urbanism cu acest scop.

   Va dorim succes in demersurile dvs.
   Echipa AIA Proiect

 15. Cristina 20 februarie 2019 at 12:29 - Reply

  BUna ziua, am inchiriat un spatiu de curand si mi se cere certificat de urbanism . CIne trebuie sa se intereseze propietratul sau chiriasul?

  • Editor AIA 2 20 februarie 2019 at 15:08 - Reply

   Buna Ziua! Ar trebui sa ne oferiti mai multe detalii pentru a va raspunde la intrebarea “cine trebuie sa obtina certificatul de urbanism”. In primul rand, care este scopul certificatului de urbanism si mai ales cine va cere acest document? Este vorba de un spatiu comercial? Va solicitam aceste explicatii deoarece nu intelegem intrebarea adresata. Asigurati-va ca nu faceti confuzie intre un certificat de urbanism si un certificat energetic, acesta din urma poate fi solicitat de catre autoritatile locale atunci cand se declara contractul de inchiriere a spatiului comercial la Directia de Taxe si Impozite Locale. Multumim!

 16. Laura 20 februarie 2019 at 23:01 - Reply

  Bună seara
  Am găsit un spațiu comercial și vreau sa îl închiriez pentru a face un cabinet stomatologic.
  Menționez ca spațiul vreau sa îl separ cu pereți de rigips și sa ii mai fac un grup sanitar.
  Îmi trebuie certificat de urbanism și autorizație de construcție?
  certificatul de urbanism trebuie obligatoriu pentru schimbarea destinației?
  Care sunt pașii de obținere a unui certificat(dacă este necesar)?
  Va mulțumesc!

  • Editor AIA 2 21 februarie 2019 at 7:50 - Reply

   Modificarile mentionate de dvs pot fi executate doar dupa obtinerea autorizatiei de construire. Va recomandam sa apelati la un arhitect autorizat pentru acest demers cu mentiunea ca veti veti avea nevoie de acordul si implicarea proprietarului spatiului comercial pe care doriti sa il modificati / recompartimentati.

 17. Violeta 25 februarie 2019 at 21:22 - Reply

  Detin cu titlu de proprietate un teren de 515 m/p cu casa construita, in cota indiviza de 52.5 % , cadastru, intabulare. Pot demola/ reconstrui daca celalta parte a lotului nu are proprietar ci doar terenul in in folosinta? Este necesara iesirea din indiviziune si cu cine as face-o in acest caz?

  • Editor AIA 2 25 februarie 2019 at 22:00 - Reply

   Cata vreme sunteti in indiviziune, credem nu veti putea face modificari ale imobilului fara acordul coproprietarului in forma autentica. Va recomandam o opinie juridica autorizata!

 18. Adriana 28 februarie 2019 at 22:56 - Reply

  Buna ziua
  Am o situatie mai complicata. Detin un apartament obtinut prin mostenire. Acest apartament a fost cumparat de parintii mei conf. legii 112/95. Blocul este construit in 1889, si este format din 4 corpuri dispuse sub forma de patrulater, cu o curte in mijloc.
  Acesta proprietate (blocul format din cele patru laturi) a fost retocedata proprietarilor de drept (carora li s-a luat proprietatea la nationalizare in 1948) cu exceptia apartamentului meu care fusese deja cumparat. Proprietarii au vandut tot imobilul catre o singura persoana.
  Acum, noi aveam drept de trecere din curtea interioara printr-un ganag in strada. Noul proprietar a inchis acea trecere (singura existenta) si a facut una pe sub bloc prin parter prin daramarea unor ziduri. Trecerea nu are mai mult de 1,30m. As vrea sa obtin un certificat de urbanism ca sa stiu daca aceste modificari au fost facute legal deoarece prin aceasta modificare s-a pierdut dreptul la curte plus ca nu prea ai acces printr-un culoar ingust lung si fara lumina.

  • Editor AIA 2 1 martie 2019 at 8:37 - Reply

   Buna Ziua, Certificatul de urbanism nu credem ca va poate raspunde la intrebari legate de autorizarea unor lucrari efectuate de un vecin. In opinia noastra, modificarea accesului in cladire NU ar fi putut fi facuta fara acordul autentic al dvs in calitate de coproprietar al intregului imobil, credem ar fi trebuit sa va solicite acordul notarial in vederea autorizarii acestor schimbari. Va recomandam sa solicitati o opinie juridica autorizata in ceea ce priveste dreptul dvs de servitute catre imobil si sa verificati la primarie legalitatea acestor modificari prin serviciile pe care autoritatea pe raza carei se afla imobilul le pun la dispozitie.

 19. Marius Stoleru 8 martie 2019 at 9:41 - Reply

  Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa batraneasca intr-o comuna din jud. BACAU in 2011. In anul 2012 am inceput demersurile pentru constructia unei case pe acel teren si am obtinut autorizatie de demolare a celei vechi si autorizatia de constructie pentru una noua am construit-o si am treminat-o in anul 2016 problema mea este ca nu am stiut ca imi trebuie proces-verbal de receptie a lucrarii iar acum sm primit o notificare din partea primariei ca nu am finalizat demersurile de receptie, m-am prezentat la ei si au spus ca nu mai pot face nimic si ca trebuie sa o iau de la inceput ca trebuie sa ma amendeze , dar nu mi-au explicat ce as avea de facut. Intrebarea mea este cum as putea obtine acel proces-verbal de receptie a lucrarii avand in vedere ca autorizatia de constructie este expirata? Cum ar trebui sa procedez?

  • Editor AIA 2 10 martie 2019 at 11:45 - Reply

   In situatia in care nu mai este posibila prelungirea autorizatiei de construire, cel mai probabil, asa cum v-au comunicat si autoritatile locale, va trebui sa reluati procesul de autorizare a constructiei.

Lasa un comentariu

0722-494-447 Salveaza numarul