Foarte important de stiut de la bun inceput! Doar pentru un imobil identificat cu numar cadastral se poate elibera un plan de incadrare in zona pe suport hartie sau plan de incadrare intocmit la diverse scari, in functie de cerinte. Cele mai des intalnite cerinte le-am avut pentru plan de incadrare in zona intocmit de arhitect autorizat pentru obtinerea unui certificat de urbanism.

Planul de incadrare in zona – ce reprezinta

Planul de incadrare in zona poate fi utilizat sau cerut dupa caz pentru diverse operatiuni ce privesc imobilul in cauza. In cele mai multe cazuri este solicitat la obtinerea unui certificat de urbanism pentru intocmirea unui proiect de casa (sau orice alta functiune se doreste pentru un viitor imobil) necesar obtinerii unei autorizatii de construire, pentru dezvoltarea a diferite proiecte de sistematizare, identificarea corespunzatoare a unui imobil, etc.

Plan de incadrare AIA Proiect

Plan de incadrare AIA Proiect

Documentatia de tip plan de incadrare reprezinta o sectiunea de plan cadastral si are in componenta grafica reprezentarea imobilului pentru care este emis in raport cu cele invecinate. Pe suportul acestui plan de incadrare sunt evidentiate dimensiunile imobilului si a  laturilor acestuia asa cum apar ele la data ultimei actualizari a bazei de date grafice a Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.  Un plan de incadrare trebui obligatoriu sa contina demirea zonei tratata, scara la care este facut, autorul sau entitatea care si-l asuma precum si alte detalii relevante.

Vom trata in acest articol un scop care ne este mai apropiat activitatii noastre si anume planul de incadrare solicitat pentru constructie. Acest document va fi solicitat in documentatiile mai multor avize de amplasament sau acorduri de construire.

Plan de incadrare in zona AIA Proiect

Plan de incadrare in zona AIA Proiect

Planul de incadrare poate fi necesar si la elaborarea planurilor urbanistice solicitate in certificatul de urbanism: P.U.D. sau P.U.Z. (Plan Urbanistic Detaliu, Plan Urbanistic Zonal) si atesta faptul ca imobilul pe care se va edifica proiectul propus este in acord cu legislatia in vigoare.

Intr-un plan de incadrare se pot regasi o serie de abrevieri, acestea au diferite semnificatii cadastrale si sunt importante in diferite contexte.

Evitati birocratia, nu va pierdeti timpul, scapati de stress si pastrati energia pentru lucruri mai placute. Alegeti profesionistii! Sunati acum pentru o OFERTĂ COMERCIALĂ la 0722494447 pentru un plan de incadrare intocmit de arhitect autorizat in Bucuresti si Ilfov sau email al detalii@aia-proiect.ro

Ce contine un plan de incadrare in zona

Documentul solicitat in general de autoritatile locale, denumit plan de incadrare pune in evidenta caracteristicile esentiale ale zonei si vecinatatilor precum si ale obiectelor construite, existente in preajma amplasamentului tratat. Toate amplasamentele edificiilor fac obiectul acestui document, de la constructii rezidentiale, comerciale, industriale sau agricole pana la constructii civile precum drumuri de acces, sosele, autostrazi, edficii utilitare si asa mai departe.

Plan de incadrare AIA Proiect ANCPI

Plan de incadrare AIA Proiect ANCPI

Planul de incadrare are caracteristicile cantitative foarte exacte. Acestea sunt date de perfecta imbinare a masuratorilor incluse in sistemul de proiectie stereografica pe care se bazeaza cartografierea oficiala a Romaniei – in sistemul Stereo 70. Din acest motiv, pe un plan de incadrare se poate masura si evidentia cu maxima acuratete: suprafete, unghiuri, distante sau perimetre. Ca urmare a decretului nr. 305 din septembrie 1971 emis de Consilul de Stat al Romaniei, in sectorul civil al tarii s-a decis inlocuirea proiectiei Gauss-Kruger cu o noua proiectie denumita Stereografica 1970. Intre timp denumirea s-a simplificat la Stereo 70. Proiectia Stereo 70 este conforma, nu deformeaza unghiurile, permite ca masuratorile geodezice sa fie prelucrate direct in planul de proiectie,fara a se calcula coordonatele geografice cu conditia aplicarii prealabile a unor corectii de reducere a masuratorilor la planul de proiectie. Harta fotografica astfel obtinuta este la scara. Un plan de incadrare este o georeferentiata, prin atribuirea de coordonate reale geografice sau rectangulare si este salvat in format electronic sau imprimat pe un suport adecvat.

Un plan de incadrare este emis in format tiparit dar el provine din mediul digital in care sunt ele realizate de catre ANCPI. Planul de incadrare este realizat pe baza proiectelor tehnice intocmite si executate de personal specializat si autorizat de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din zona in care se afla imobilul pentru care este solicitat acest plan de incadrare.

Cat costa planul de incadrare in zona

Costul obtinerii planului de incadrare NU este semnificativ, taxa ANCPI la data articolului pentru eliberarea in regim de urgenta – mai exact doua zile lucratoare si este de aproximativ 150 de lei sau se poate alege varianta clasica denumita la termen care asigura eliberarea in aproximativ o saptamana.

Evitati birocratia, nu va pierdeti timpul, scapati de stress si pastrati energia pentru lucruri mai placute. Alegeti profesionistii! Sunati acum la 0722494447 pentru un plan de incadrare intocmit de arhitect autorizat din Bucuresti si Ilfov sau email al detalii@aia-proiect.ro

Programul pentru ridicarea documentatiilor de tip cadastral sau a extraselor specifice solicitate de la OCPI este zilnic, de luni pana vineri între 11:00 și 16:00 de la ghiseul dedicat ridicarii documentatiilor.

Plan de incadrare

Plan de incadrare

Pentru obtinerea unui certificat de urbanism este posibil ca autoritatea publica locala sa solicite mai multe detalii decat cele existente in planul de incadrare OCPI mai ales referitoare la constructia propusa spre autorizare iar pentru aceste operatiuni este nevoie de un arhitect autorizat.

Un plan de incadrare se elibereaza pe baza unei cereri (mai jos cateva modele cu titlu informativ). Aceasta cerere este adresate Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobilara (ANCPI) de pe raza careia se  afla imobilul pentru care este solicitat un plan de incadrare.

Foarte important: Daca aveti nevoie de mai multe exemplare (originale) ale aceluiasi plan de incadrare, se vor achita taxele pentru fiecare exemplar original.

Termenul uzual de eliberare a unui plan de incadrare este 7 zile iar in regim de urgenta se face in doua zile.

Evitati birocratia, nu va pierdeti timpul, scapati de stress si pastrati energia pentru lucruri mai placute. Alegeti profesionistii! Sunati acum pentru o OFERTĂ COMERCIALĂ la 0722494447 pentru un plan de incadrare intocmit de arhitect autorizat din Bucuresti si Ilfov sau email al detalii@aia-proiect.ro