Analiza pietei imobiliare din Romania 2016

Marti, 12 aprilie, ora 14.00, Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, in parteneriat cu ANEVAR a organizat cea de-a doua editie a Conferintei „Analiza pietei imobiliare din Romania”. Cu acest prilej, a fost lansata editia 2015 a studiului academic independent AEEF MLS Market Report, elaborat de ASE in parteneriat cu Flexmls. Evenimentul care a avut loc în Aula Magna a ASE București a abordat teme de actualitate ale pietei imobiliare, a facut o analiza a mai multor indicatori de profil pentru anii anteriori si prin ultima sectiune a conferintei a incercat sa contureze o tendinta a pietei imobiliare din locale si internationale in anul 2016. Evenimentul a beneficiat de o serie de analisti din mediul privat dar nu numai precum si persoane implicate activ in aceasta piata din zona brokerajului si consultantei imobiliare. La eveniment au participat mai multe categorii de specilisti dar mai ales evaluatori imobiliari.

Raportul de piata 2016

Raportul de piata A E E F Report aduce ca rezultat al unei analize independente si relevante, indicatori precum:

indexul pietei imobiliare rezidentiale,

marja de negociere,

marja de ajustare,

gradul de marketabilitate al pietei.

Raportul de piata a fost realizat pe baza informatiilor furnizate de Serviciul de Listare Multipla Flexmls Romania, pe perioada de la data 1 ianuarie 2013 pana la 31 decembrie 2015.

Analiza pietei imobiliare din Romania 2016

Analiza pietei imobiliare din Romania 2016

Datele raportului

Datele prezentate in conferinta Analiza pietei imobiliare din Romania au in vedere informatii relevante despre piata imobiliara rezidentiala din Bucuresti (de anul acesta incluzand in analiza si marile orase din Romania), fiind analizate

• oferte active verificate;
• peste 6500 de tranzactii pe piata rezidentiala din Bucuresti ce insumeaza un volum semnificativ;

Analiza a avut in vedere ultimile trimestre, respectiv intreaga perioada 2013 2015. Indicatorii urmariti in evolutie trimestriala incepand cu anul 2013 pana in prezent includ intre altele:

1. Evolutia numarului de oferte active +11,6%;
2. Evolutia numarului de tranzactii si a volumului tranzactiilor +11,4%;
3. Valorile mediane ale preturilor de tranzactionare pe zone +4,21%;
4. Evolutia numarului de tranzactii si a volumului tranzactilor;
5. Evolutia preturilor de tranzactionare (Pret/ unitate si respectiv pret/mp), cu structurare pe zone, pe tipuri de proprietati rezidentiale, pe vechimea proprietatii;
6. Marja de ajustare, respectiv pretul de vanzare raportat la primul pret de listare
7. Marja de negociere, respectiv pretul de vanzare raportat la ultimul pret de listare
8. Gradul de lichiditate (marketabilitate) a pietei imobiliare rezidentiale

Aflat la a doua editie, AIA Proiect multumeste organizatorilor Analiza pietei imobiliare din Romania pentru invitatie si ureaza succes in activitatea importanta pe care o desfasoara.

Cateva imagini de la acest eveniment mai jos: