[vc_row][vc_column][vc_column_text]AIA Proiect a acceptat invitatia Asociației Română de Dreptul Construcțiilor de a participa la seminarul având ca temă Evolutia pietei imobiliare Romania 2017. A fost propusa o dezbatere interactivă, de tip masă rotundă, unde alături de specialiști cu expertiză în domeniul imobiliar, unde s-au abordat teme de interes pentru acest sector.
În contextul unui trend ascendent al pieței imobiliare, crește în egală măsură și interesul atât al dezvoltatorilor cât și al beneficiarilor, pentru dezvoltarea și menținerea sectorului la un nivel ridicat. Deși mulți îl percep ca pe un domeniu stabil pentru investiții, piața imobiliară a produs și impredictibilitate în ultimii ani, rezultând nevoia unei reformări.
Seminarul Evolutia pietei imobiliare Romania 2017 si-a propuns abordarea unor teme precum: modificarile legislatiei construcțiilor, tendințe și prognoze pentru 2017, calitatea si standardele imobilelor noi.
Printre lectorii invitați îi enumerăm pe:
Dr. Arh. Florentina Iugan – „legea 50 si 350 – in lucru la MDRAPFE, unde suntem…cum vor arata?”.
Arh. Florin Enache, #better – Inițiativa pentru responsabilitate în construcții, Prof. univ. dr. Ion Anghel, Director Departamentul de Analiză și Evaluare Economico-Financiară, Academia de Studii Economice Bucuresti, Arh. Florentina Iugan, Av. Irina Mitrofan, Managing Asssociate Vilău&Asociații.

Evenimentul Evolutia pietei imobiliare Romania 2017 s-a desfășurat pe 12.05.2017 începând cu orele 09.00, la Academia de Studii Economice București, partenerul evenimentului, la Sala Virgil Madgearu.

Agenda evenimentului Evolutia pietei imobiliare Romania 2017 a fost una foarte bogata in subiecte de interes major pentru activitatea din domeniul nostru si a acoperit multe probleme de actualitate. Program Dezbatere 12 mai 2017

Alte evenimente organizate de Asociației Română de Dreptul Construcțiilor in 2017 in imagina de mai jos.

Evenimente organizate de Asociației Română de Dreptul Construcțiilor in 2017

Evenimente organizate de Asociației Română de Dreptul Construcțiilor in 2017

În cadrul dezbaterilor au fost abordate teme de larg interes pentru piața construcțiilor, de la impactul noilor modificări legislative până la noile tendințe în domeniu, fie că vorbim de particularități ale contractelor în aria construcțiilor, noile reguli în domeniul achizițiilor publice, arbitraj și metode alternative de rezolvare a disputelor sau aspecte prinvind legislația specială în construcții.

Concluzii ale seminarului Evolutia pietei imobiliare Romania 2017:

  • au loc si vor avea loc in perioada urmatoare schimbari semnificative le nivel legislativ pentru constructii
  • multe aspecte legale care nu sunt armonizate vor fi puse in acord unele cu altele
  • tendinta pietei imobiliare este de crestere moderata raportata ca evaluare imobiliara a tuturor segmentelor de piata
  • ultimii ani au adus cateva hotariri ale instantelor in premiera in Romania
  • lipsa corelarii legii locuintei cu legii cadastrului duce la unele situatii deosebite pentru cladirile aflate la limita sau dupa limita legii
Evolutia pietei imobiliare Romania 2017

Evolutia pietei imobiliare Romania 2017

Construcțiile reprezintă un sector important în orice economie națională și cu impact asupra competitivității și prosperității acesteia. În același timp, în România, domeniul dreptului construcțiilor este mai puțin abordat ca un subiect interdisciplinar. În acest context, un pas important a fost făcut în cadrul conferinței, unde reprezentanții mediului academic, înțelegând necesitatea unei intervenții mai active pentru a suplini deficiențele actuale, s-au arătat deschiși în vederea conlucrării pentru a realiza programe de studii care să acopere nevoile pieții într-un mod real. La unison, aceștia au recunoscut existența dreptului construcțiilor ca o arie nouă de studiu care trebuie să existe în universități, arătându-și sprijinul pentru ca acest lucru să devină și realitate. Nevoia schimbării de viziune și de abordare a domeniului construcțiilor a fost întărită și de reprezentanții asociațiilor profesionale care au atras atenția asupra nevoii uniformizării legislației actuale prin realizarea unui Cod al Construcțiilor, și al unui al Patrimoniului asupra necesității simplificării procedurilor sau a formării de specialiști în dreptul urbanismului sau în arbitraj.

Cateva imagini de la evenimentul Evolutia pietei imobiliare Romania 2017 surprinse de noi mai jos.