Ajunsă la cea de a XI-a ediție, Conferința Națională Eficiența Energetică în Clădiri de la care AIA Proiect nu putea lipsi, a constituit prin tematică o provocare pentru toți participanții, provocare la care toți lectorii au răspuns cu succes, evenimentul desfășurându-se la un înalt nivel profesional. In sesiunea de deschidere a lucrărilor conferinței, au fost prezentate alocuțiuni din partea conducerii AAECR, Universității Politehnice din București, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Inspectoratului de Stat în Construcții și RADET București. Luările de cuvânt au evidențiat întreaga deschidere și susținere în ceea ce privește eficienta energetica, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera și mai ales extinderea utilizării resurselor regenerabile de energie, ținând seama de cerințele politicilor europene/naționale privind energia și protecția mediului înconjurător.

Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania

Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania

Participanți invitati ( INVITATIE-Conferinta-AAECR-2017_ENla eveniment, cea de a XI-a Conferința Națională de Eficiență Energetică în Clădiri: mediul academic, auditori energetici pentru clădiri, reprezentanți ai firmelor de specialitate în construcții și instalații, ai Asociației Romane de Standardizare, ai URBAN INCERC, ai altor ONG-URI, evaluatori ANEVAR, studenți și mass-media si reprezentantii AIA Proiect.

Cea de a XI-a Conferința Națională de Eficiență Energetică în Clădiri a inclus trei sesiuni de lucrări:

Sesiunea I – Abordări legislative și strategii la nivel UE și național,

Sesiunea II – Tehnologii sustenabile pentru confort în clădiri eficiente energetic

Sesiunea III – Exigențe pentru realizarea clădirilor nZEB. Studii de caz.

Conferința Naționala de Eficiența Energetică în Clădiri

Conferința Naționala de Eficiența Energetică în Clădiri

Sesiunile de lucrări au fost moderate de membrii ai AAECR. Lucrările prezentate în cadrul evenimentului au evidențiat importanța atingerii optimului între aplicarea măsurilor de eficientizare energetică a clădirilor și asigurarea confortului și sănătății persoanelor, ținând seama de faptul că aproximativ 90% din timp se petrece în interiorul unei clădiri. Sponsorii evenimentului, reprezentând principalii producători de tehnologii indispensabile clădirilor sănătoase și performante energetic au prezentat de asemenea soluții sustenabile (materiale de construcție și tehnologii), plecând de la asigurarea confortului și sănătății ocupanților. Conferința a constituit un bun prilej pentru auditoriu de a primi informații noi și utile pentru activitatea desfășurata în domeniul energeticii clădirilor.

Prezentările au provocat numeroase intervenții și discuții, ceea ce denotă interesul și dorința celor prezenți de a cunoaște cât mai multe materiale și tehnologii pentru a putea răspunde cu succes provocărilor din domeniul de refetinta pentru audit energetic pentru cladiri. Desfășurând-se într-o atmosferă de înalt profesionalism, cea de a XI-a Conferința Națională de Eficiență Energetică în Clădiri a constituit un bun prilej de întâlnire și discuții pentru participanții la eveniment. Conferința desfășurată la București, a reunit un număr de 210 participanți, cărora le mulțumim pentru că au avut plăcerea să ne fie alături. UPB și sponsorii au permis realizarea evenimentului la un standard profesional și organizatoric foarte ridicat.

AIA Proiect va participa cu siguranta si la următoarea Conferință Națională privind Eficiența Energetică în Clădiri, eveniment va fi organizat de Filiala AAECR Oltenia în luna mai 2018 la Craiova.

Programul celei de-a XI-a Conferința Națională de Eficiență Energetică în Clădiri a fost  Program-EEC-2017_final2

 

Cateva imagini surprinse in cadrul evenimentului mai jos.