Transparenţa Pieţei Imobiliare în România

Astazi, 16.02.2015 am avut ocazia sa participam la primul eveniment Real Estate Day 2015 care a fost organizat sub denumirea  „Transparenţa Pieţei Imobiliare în România” prilej cu care a fost lansat un studiu academic independent, AEEF MLS Market Report, elaborat de ASE şi Flexmls România.

Real Estate day 2015

Real Estate Day 2015 a avut loc luni în Aula Magna a ASE Bucureşti în parteneriat cu Central European Real Estate Associations Network (CEREAN), Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), Asociaţia Profesională a Agenţilor Imobiliari din România (APAIR), Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliare (ARAI) şi cu participarea National Association of Realtors® (NAR) şi International Real Property Foundation (IRPF) din Statele Unite ale Americii.

Participarea unui numar impresionant de nume importante din piata locala dar si in internationala a facut ca Real Estate Day 2015  sa se dovedeasca un succes. Informatiile transmise si analizele facute de catre speakeri au fost extrem de bine pozitionate in cadrul actual, obiectiv prezentate si de un real folos celor interesati de piata imobiliara din Romania. Multumiri speciale unuia dintre colaboratori nostri, dl. Dan Negulescu (Realtor®), o prezenta extrem de agreabila care a fost si unul din moderatorii acestui eveniment.

Instrumente de lucru din domeniu imobiliar

Real Estate Day 2015 a prilejuit lansarea un index (ARM Index) bazat pe valorile mediane ale preţurilor de tranzacţionare ale proprietăţilor rezidenţiale din Bucureşti.

Raportul de piaţă AEEF MLS Market Report va aduce pentru prima dată ca rezultat al unei analize independente şi relevante indicatori precum: indexul pieţei imobiliare rezidenţiale, marja de negociere, marja de ajustare, gradul de marketabilitate al pieţei.

Raportul de piaţă prezentat la Real Estate Day 2015 a fost realizat pe baza informaţiilor furnizate de Serviciul de Listare Multiplă Flexmls România, pe perioada de la data de 1 ianuarie 2013 până la 31 decembrie 2014.

Datele au în vedere informaţii relevante despre piaţa imobiliară rezidenţială din Bucureşti (urmând ca în continuare să includa în analiză şi marile oraşe din România), fiind analizate:
  • peste 11 mii oferte active verificate în decembrie 2014;
  • circa 4.200 de tranzacţii în 2013 şi 6.500 tranzacţii în 2014 pe piaţa rezidenţială din Bucureşti ce însumează un volum de aproape 250 mil Euro în anul 2013 şi 350 mil. Euro în 2014.
Analiza a avut în vedere ultimele 8 trimestre, respectiv întreaga perioada 2013-2014.
Cateva poze de la acest Real Estate Day – conferinta   „Transparenţa Pieţei Imobiliare în România” mai jos.

 

Real Estate Day 2015 AIA Proiect & ANEVAR

Real Estate Day 2015 AIA Proiect & ANEVAR