Ne-am propus in acest articol sa va dam o tema de gandire in caz nu ati facut-o deja. A apela la un specialist in amenajari interioare poate fi o decizie inteligentă dacă ați investit ceva bani în casa dvs si doriti sa se prezinte pe masura asteptarilor.

De ce sa apelezi la arhitectul de interior

De rezultatul muncii unui specialist in amenajari interioare se va bucura toata lumea. Indiferent ca nu aveti idée cum sa amenajati spatiul locuintei sau ca aveti cateva idei pe care nu stiti cum sa le puneti impreuna sau pur si simplu va doriti sa dati un stil sau o orientare originala casei, alegerea unui specialist este de cele mai multe ori solutia ce va poate scapa de multa bataie de cap.

Afla mai multe despre amenajari interioare de la un specialist.

Amenajari interioare AIA Proiect

Amenajari interioare AIA Proiect

Amenajari interioare facute bine

Discutam acum putin timp cu un partener care a ales sa-si construiasca in regie proprie casa si incercam sa explicam de ce angajarea unui decorator de interioare este o alegere înțeleaptă și utila. Prima concluzie a fost ca nu conteaza valoarea investitiilor, idea preconceputa ca amenajarile interioare sunt doar pentru casele celor bogati sau faimosi a fost eradicata rapid prin faptul ca oricine isi doreste sa economiseasca bani si timp obtinand in acelasi timp spatiul domestic asa cum si-l inchipuie sau il viseaza. Sa incepem asadar cu acest prim motiv:

1. Bani economisiti.

Ar putea suna ciudat că angajarea cuiva pentru a-ti decora casa ta te-ar putea ajuta sa  economisesti bani, deoarece teoretic se plateste o taxă suplimentară (pretul muncii prestate de proiectant). Dar cu toate acestea argumentul urmator este convingător. ” Angajarea un designer specialist in amenajari interioare va poate ajuta sa evitati greseli costisitoare. O asemenea decizie nu numai că vă va ajuta să economisiți bani, dar poate crește valoarea casei dvs. ” dr. arh. Adina Avram, AIA Proiect.

2. Evaluarea profesionistă, de specialitate.

” Un designer vă poate oferi o evaluare profesionistă a situației dvs., care va va conduce la un plan solid de acțiune. Ordinea lucrurilor într-un plan de activitate este un element cheie în a determina ceea ce poate fi pastrat in forma actuala sau ar trebui să fie reamenajat. Acest lucru nu va afecta pozitiv numai bugetul, dar vă ajută să-l folositi mai eficient. ” Un designer oferă o pereche suplimentara de ochi, dar acesti ochi sunt instruiți pentru a vedea și observa lucruri care unora nu le este dat sa le vada.

3. Bugetare si planificare corecta a lucrarii.

Apeland la un specialist in amenajari interioare puteți să vă mentineti in buget fara a-l depasi și astfel sa salvati timp și efort. Un designer știe unde să caute resursele necesare pentru tot ce este legat de casa ta. Acest lucru va economisi o cantitate importanta de timp altfel folosit de dvs pentru a gasi produsele, brandurile și prețurilele cele mai bune.

Afla mai multe despre amenajari interioare pentru proiecte case de la un specialist.

4. Legătură intre tine si alti specialist implicati

Un specialist in amenajari interioare va fi capabil sa construiasca “o punte de legătură puternică între tine și arhitectul sau contractantul casei tale daca este cazul unei amenajari initiale. Acest lucru este crucial în gestionarea timpului și a banilor. De asemenea, designerii sunt instruiți să se gândească la lucrurile pe care altii le pot trece cu vederea. “Este atât de important ca aspectele legate de iluminat și de mobilier sa fie abordate initial. Sunt aspect aparent nesemnificative dar care conduc la greseli majore ulterior.

5. Disponibilitate ridicata a resurselor.

Un specialist in amenajari interioare are la dispozitie unele resurse, servicii sau produse care nu sunt cunoscute publicului larg. Utilizand aceste resurse designerii pot transforma casa ta semnificativ prin unitaritate si unicitate.

6. Relatia cu furnizorii.

Dr. Arh. Adina Avram, AIA Proiect: “In plus fata de accesul la diferite resurse, designerii au mai multe relatii si cunostinte in industria amenajarilor interioare si este normal sa fie asa cat timp este meseria lor.  Ei pot economisi mai mult decat timp pentru proprietarii de case dar acestia scapa si de durerile de cap venite din incercarile de a  identifica cele mai fiabile solutii, cei mai seriosi contractori, instalatori, electricieni, zugravi, etc. pentru casa lor. ”

7. Exclamatiile vizitatorilor.

Specialistii in amenajari interioare vă pot oferi factorul “ce frumooos?!” pe care le-ați cautat. Ei sunt instruiți să gândească diferit, spațial și pentru a vedea o imagine de ansamblu pe care clientii de multe ori nu reusesc sa o puna in practica chiar daca o gandesc. ” Gândirea în afara cutiei este ceea ce fac designerii pe tot parcursul zilei. Ei stau mai mult in afara bulei

Afla mai multe despre amenajari interioare pentru un proiect de casa de la un specialist.

8. Vanzarea casei.

Un specialist in design interior poate adăuga un mare potențial estetic casei tale intergrand elemente personale cu ideile proprietarului astfel incat acesta sa se simta “acasa”. La rândul său acesta estetica speciala si unica poate crește semnificativ valoarea casei.

9. Un ochi antrenat.

” Un designer este un profesionist cu un ochi antrenat, care pot vă poate spune în mod natural si simplu dacă există ceva în neregulă oriunde in spatiul domestic pe care il vede. Va aduce avantajul unor decizii estetice importante iar acesta este rezultatul anilor de experienta . “, spune Adina Avram, Senior Arhitect AIA Proiect.

Afla mai multe despre amenajari interioare de la noi.