Elemente de design Feng Shui

Un alt concept important de design Feng Shui este reprezentat de cele cinci elemente. Acesta utilizează cele cinci faze cunoscut sub numele de Wu Xing (sunt sigur ca va pare cunoscut J). Acestea sunt simbolurile pentru Lemn, Foc, Pamant, Metal, si Apa. Fiecare element este, de asemenea, vag asociat cu o culoare. Lemnul fiind asociat cu verde, Focul asociat cu rosu, Pamantul cu galben, Metalul cu alb si foarte important,  Apa cu negru sau cu albastru. Prin plasarea de obiecte realizate din aceste materiale întro incapere sau zona ce se doreste amenajata astfel, un designer de interior ce foloseste in design Feng Shui si incearca sa modifice și sa imbunatateasca energia celor care sunt beneficiarii acelui spatiu domestic .

Feng Shui AIA Proiect Dormitor

Feng Shui AIA Proiect Dormitor

Exista cateva directii care sunt de asemenea extrem de importante atunci cand vine vorba de designul interior Feng Shui. Utilizam opt directii de baza, patru care sunt considerate primare și patru secundare. Aceste opt direcții sunt associate cu punctele cardinale Sud, Sud-Est, Est, Nord-Est, Nord, Nord-Vest, Vest si de Sud-Vest. Fiecare direcție este, de asemenea, asociata cu un element de tip symbol prezentat anterior. Sud este foc, de Sud-Est și de Est sunt asociate Lemnului, Nord-Est si Sud-Vest sunt Pamant, Vest si Nord-Vest sunt Metal iar Nord este Apa.

Idei de amplasare in design Feng Shui

Nu toți practicanții de design Feng Shui sunt in perfect de acord cu ideeile de plasare dartorita in special diferentelor de gandire si transmitere de-a lungul timpului. Noi consideram  acest aspect fiind mai degraba unul de interpretare persoanala a celor care vor folosi spatiul domestic astfel amenajat si ne straduim sa il adaptam cat mai bine nevoilor si perceptiilor acestora.

Afla mai multe despre amenajari interioare de la un specialist in amenajari interioare

(vom reveni)

feng shui AIA Proiect baie

feng shui AIA Proiect baie