Stiati ca…?

Este dovedit stiintific in mai multe studii, culorile au un impact general asupra noastra iar culoarea camerelor ne afecteaza direct starea de spirit. Culoarea zugravelii peretilor nu da doar “tonul” casei prezentand aspectul placut si deasemena personal al locului ci contribuie direct la starea noastra de spirit. Chesterfield Distinctive au analizat felul in care culoarea camerelor si a zugravelii peretilor constribuie la starea personala. Este preferabil ca aceste detalii sa fie folosite in orice proiect de casa.

Ce poate face culoarea camerelor

Culoarea galbena tinde sa inspire fericire si creativitate majoritatii oamenilor in timp ce culoarea camerelor bazata pe tonuri de bleu este mai odihnitoare. Culoarea camerelor de zi verde da senzatia de prospetime si racoare iar acelasi verde folosit in dormitor, conform studiiilor, se crede ca incurajeaza fertilitatea. Rosu simbolizeaza dragostea si pasiunea iar culoarea peretilor neutra – alb, de exemplu, pe langa aspectul modern confera simplitate si puritate. Albul, folosit in exces la culoarea camerelor poate insa creea senzatia “de rece” sau “de spital”.

Cum sa alegeti culoarea camerelor

Alegerea combinatiilor de culori este una dintre etapele cele dificile. Culoarea camerelor are puterea de a schimba felul in care percem forma și dimensiunile mobilierului, precum și forma și dimensiunea camerei în sine in orice proiecte case noi
Țineți minte că fiecare culoare are o valoare psihologică. Gândiți-vă la modul în care anumite culori va fac să va simțiti; culorile pot influența orice emoție, de la liniște la furie. Culoarea poate fi folosita pentru a crea pace și armonie în casa, daca se aleg culorile cu înțelepciune; atentie insa, unele culori în cantități mari ar putea avea efectul opus.
Odată ce ați găsit ceva ce vă place, sfatul nostru este sa limitați numărul de culori într-o cameră la cel mult trei sau patru. Prea multe culori pot face o camera sa fie incarcata. Culoarea poate fi schimabata destul de usor, va recomadam sa experimentati sau sa cereti sfatul unui specialist in amenajari interioare.

Cum aleg culoarea camerelor

Cum aleg culoarea camerelor

Alegeti corect!

Daca doriti sa alegeti corect si in cunostinta de cauza va prezentam rezultatul celor de la Chesterfield Distinctive.

Pentru parerea unui specialist in amenajari de interior click aici.