Cum gandim proiectul casei?

Principiile care stau la baza unor proiecte case durabile sunt general valabile si extrase din viata de zi cu zi a noastra a tuturor. Conceptul sablon utilizat de majoritatea celor care incearca sa vanda un proiect de casa pe internet, folosit in dulcele limbaj de lemn si abuzat constant cu pretentia unui vizionar este fara indoiala CASA de VIS. E imposibil sa intri in visele cuiva si aproape imposibil de a previziona visele pe care unul sau mai multi viitori utilizatori ale unor proiecte case durabile le vor avea.  Atunci cand veti auzi pe cineva ca vrea sa iti faca proiectul casei visurilor tale roaga-l sau straduiti-va sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

Ramane cineva vesnic tanar si sanatos?

Stie cineva cati veti locui peste 15 ani acolo?

Tehnologia de azi este cea mai buna?

Situatiile de mediu si natura vor fi amabile constant?

Ce principii sa respectam pentru proiecte case durabile?

Perioada lunga de timp careia ii rezista sau durata de viata utila a unei case este atat de indelungata ca este aproape imposibil de previzionat. Vestea buna e ca avem un set de 5 aspecte pe care daca le vei lau in calcul casa ta are cele mai mari sanse sa fie un succes si peste multi ani. Acestea sunt secretele in baza carora AIA Proiect a conceput o colectie de proiecte case durabile.  Principiile pe care se bazeaza un proiect de casa optimizat de AIA Proiect sunt designul ergonomic, durabilitatea, flexibilitate, adaptabilitate si echilibrul.

  1. Alege un model atractiv pentru toti

In cele mai multe cazuri, sa multumesti pe toata lumea este aproape imposibil dar sa incerci este cu siguranta un deziderat. Ia car mai multe pareri de la cei implicati si nu apropiatii in care ai multa incredere. Ofera sansa de a-si spune parerea oricui dar extrage doar ceea ce este mai bun de la fiecare opinie. Orice sugestie se poate dovedi  demna de folosit.

  1. Cauta sa pastrezi simplitatea si intuitivitatea

Principiul less is more este testat in multe domenii si nu face rabat nici in proiectul unei case. Pentru proiecte case durabile am verificat mai multe optiuni, cele mai multe variante de succes s-au dovedit cele simple. Intuitivitatea face ca utilizatorul sa se simta bine, sigur pe el si confortabil.

  1. Flexibilitate pentru proiecte case durabile

Fara indoiala ca lucrurile se schimba, oamenii se schimba, asteptarile se schimba. A ramane blocat in situatia anterioara este ca si cum te-ai plimba in cerc. Evolutia insasi are loc prin schimbare. Costurile ridicate ale acesteia pot fi complesitoare, pentru a fi de succes ai nevoie de flexibilitate

  1. Ergonomia vine din claritate

Pentru proiecte case durabile ai nevoie de un design ergonomic. Confortul insasi se bazeaza pe aceasta caracteristica. Exista cineva care nu-si doreste o casa confortabila? Lipsa confortului anuleaza asteptarile pe termen lung ale utilizatorului. Nimeni nu va locui mult timp multumit in lipsa lui.

  1. Durabilitatea constructiei si rezistenta sa peste vreme

Am analizat o perioada indelungata, am intors pe toate partile multiple variante. Experienta ne-a dovedit ca trainicia unei case pleca de la un proiecte case durabile, concepute de la bun inceput pentru a fi rezistente, pentru a trece testul timpului. Alege calitatea, alege din proiecte case durabile facute de personal calificat cu atentie mare la detalii!

Ce inseamna scump?

Iti doresti o casa ieftina? S-ar putea sa descoperi ca e mai scumpa decat credeai!

Sa ajungi sa alegi cea mai buna solutie nu este usor si costa. Veste abuna e ca te va costa mai putin decat o casa ieftina. In colectia de proiecte case durabile de la AIA Proiect vei gasi in primul rand proiectare de excelenta si daca nu ai ales din ce-ai vazut in poze e normal sa fie asa: casa ta o vom lucra impreuna dar totul porneste de la un certificat de urbanism.

 

Contacteaza un specialist daca vrei mai multe detalii despre ce inseamana un proiect de casa durabila.proiecte

Proiecte case durabile de la AIA Proiect

Proiecte case durabile de la AIA Proiect