Arhitect Bucuresti: cum sa cauti si sa gasesti un birou de arhitectura

“In general, arhitectura este stiinta si arta de a ne asigura ca orasele si cladirile se potrivesc modului in care vrem sa ne traim vietile.” Bjarke Ingels

Cuprins:

Introducere

De ce ai nevoie de un birou de arhitectura

Cat costa serviciile unui arhitect in Bucuresti

Cum gasesti un arhitect

Selectia unui arhitect Bucuresti

Ce sa faci daca nu esti multumit de serviciile arhitectului

Concluzii

Introducere

Important de mentionat ca acest articol a fost scris cu gandul la bucuresteni si locuitorii din Ilfov dar poate fi util oricui indiferent de zona in care vrea sa construiasca. De serviciile unui arhitect din Bucuresti sau Ilfov, cel putin odata, au nevoie toti proprietarii de imobile sau cei care amenajeaza spatii in diferite scopuri (fie ca vorbim de un proiect de casa sau alte functiuni). Forma juridica cea mai intalnita in care veti gasi serviciile unui arhitect Bucuresti si Ilfov este BIA – Birou Individual de Arhitectura. Mai simplu ar fi Birou de Arhitectura dar daca va doriti servicii complete si mai putina bataie de cap, este preferabil sa apelati la un birou de proiectare.

 

 

 

Diferenta dintre un birou de proiectare si un birou de arhitectura este legata in general de numarul serviciilor si complexitatea acestora. Este la fel ca atunci cand ai de ales intre o clinica renumita si cabinetul unui medic din blocul de garsoniere din cartier. Un birou de proiectare, spre deosebire de un birou de arhitectura dispune de toate specializarie si servicii conexe (arhitectura, rezistenta si instalatii, amenajari interioare, demersuri specifice de obtinere de acorduri si avize de amplasament, studii de specialitate diferite, in functie de cerintele legale, proiecte case sau alte functiuni cum ar fi comercial, industrial, etc., in functie de reglementarile existente planuri urbanistice, management de proiect, urmarire si asistenta de santier, servicii autorizate de evaluare, si altele)

Birou de arhitectura - servicii de excelenta

Birou de arhitectura AIA Proiect – Birou de Proiectare

Alegeti profesionistii! Sunati acum la 0722494447 pentru servicii de excelenta, arhitect Bucuresti si Ilfov sau trimiteti email la detalii@aia-proiect.ro

De ce ai nevoie de un birou de arhitectura

Arhitect Bucuresti nu este un nume propriu cum ar putea parea ci doar modalitatea cea mai frecventa de cautare a unui arhitect care lucreaza in aceasta zona, Bucuresti si/sau Ilfov.

Implicatiile unui birou de arhitectura

Proiectarea si construirea unei cladiri sunt aspecte de dificultate mare, chiar complicate. Deloc simple, subiect al multor ani de pregatire, constructiile incep cu implicatiile juridice, continua cu abilitati de a edifica si cunoasterea in amanunt a materialelor de constructie si poate se termina cu intelegerea preferintelor si comportamentelor umane in general.

Un birou de arhitectura, in momentul in care accepta un proiect, are un interes major, cel putin la fel de important precum beneficiarul. Interesul comun este ca imobilul proiectat sa devina o referinta. Proiectantul, in cazul acesta un birou de arhitectura ar trebui considerat ca unul din cei mai important partener ai investitorului.

Cine ar putea stii mai bine cat este de fezabil un proiect, in cat timp poate sa fie edificat sau cat ar costa? Beneficiarul, corect, daca s-a documentat, insa cel care prin natura muncii sale este in cunostinta acestor subiecte este chiar echipa de proiectanti, biroul de proiectare spre exemplu AIA Proiect arhitect Bucuresti si Ilfov

Daca nu lucrezi in acest domeniu este aproape imposibil sa te pricepi. E normal, fiecare are pregatirea sau meseria lui. Un arhitect din Bucuresti va putea mentine proiectul in limitele stabilite impreuna cu constructorul. Stiati ca marea majoritate a bugetelor alocate proiectelor in urma discutiilor cu executantul sunt depasite cu minim 15 procente?

Cat este pragmatism, cat este arta?

Ai nevoie de un arhitect din Bucuresti pentru ca un control al calitatii este nu doar recomandabil dar si obligatoriu! Inspectoratul de Stat in Constructii are specificatii clare pe acest subiect despre care ar trebui sa stie orice birou de arhitectura.

Mai este de mentionat ca frumusetea, in general, nu este obligatorie. Nici in viata de zi cu zi si nici in casa pe care vreti sa o faceti. Marea majoritate a celor care isi fac o casa platesc o perioada lunga ratele acestei investitii. De ce ai alege sa nu-ti placa ce ai facut si mai mult decat atat sa platesti inca x ani dupa ce ai constat aspectele inestetice? Un birou de arhitectura, arhitect Bucuresti si/sau Ilfov va ridica semnificativ nivelul estetic al imobilului pentru ca unul din atributele arhitecturii tine chiar de artele frumoase.

Mergand la pas prin marile orase dar mai ales prin capitala poti constata ca undeva acolo sus lipseste mana unui arhitect in Bucuresti. Arhitectura face diferenta, din acest motiv si multe altele ai nevoie de un birou de arhitectura, un arhitect in Bucuresti si Ilfov.

 

Birou de Arhitectura

Arhitect Bucuresti si Ilfov – Birou de Arhitectura AIA Proiect

Cat costa serviciile unui arhitect in Bucuresti

Alegi un arhitect din Bucuresti si Ilfov dupa pretul ofertat? Probabil vrei cel mai bun pret pentru serviciile unui arhitect Bucuresti si Ilfov. Sa incercam sa vedem si altfel aceste lucruri.

  • Atunci cand ai o problema de natura juridica, mergi la cel mai ieftin avocat?
  • Daca problemele medicale pe care le traversezi sunt importante ceri o oferta medicilor cu o anumita specializare si il alegi pe cel care a dat cu 45 de lei mai putin costul estimat al consultatiei?
  • Cand urmeaza sa participi la un eveniment important si vrei sa ai o tinuta noua, alegi primul croitor care iti apare in drum pentru ca pare ieftin?

Exemplele pot continua dar alegem sa ne oprim aici pentru ca sigur ati inteles idea. Cand este vorba de bani, calitatea reprezinta o prioritate mai mare decat de obicei. O investitie imobiliară este de insemnatate, aveti nevoie de serviciile de calitate ale unui arhitect in Bucuresti si Ilfov cel putin la fel de mult ca in restul tarii.

Arhitect Bucuresti si Ilfov

Arhitect Bucuresti si Ilfov – tel 0722494447

Cum gasesti un arhitect

Va recomandam cea mai simpla solutie, cautati un birou de proiectare. Intrebati un prieten sau derulati o cercetare mai ampla pe internet. AIA Proiect de exemplu, pe langa faptul ca au in cadrul biroului toate specilitatatile si pot oferi serviciii complete de proiectare, desfasoara si presteaza cu succes servicii de proiectare – arhitect Bucuresti si Ilfov de peste 10 ani.

Selectia unui arhitect Bucuresti

Filosofia angajarii de personal specilizat a celui care a creeat un imperiu IT era ca “nu ai motive sa recrutezi oameni bine pregatiti pentru a le spune ce sa faca ci angajezi oameni foarte bine pregatiti ca sa iti spuna ei ce sa faci”. Este vorba chiar de fondatorul Apple, Steve Jobs. La fel este si cu un birou de arhitectura.

Selectia unui arhitect Bucuresti sau Ilfov ar trebui facuta incepand cu criterii simple dar ferme si bine definite. Ne putem referi cu usurinta la Vitruvius care spunea in urma cu peste 2000 de ani:  Arhitectul ar trebui să fie un bun scriitor, un expert în domeniu, versat în geometrie și optică, expert în cifre, familiarizat cu istoria, informat cu privire la principiile filozofiei naturale și morale, fin cunoscator ai legii și ale fizicii, a mișcărilor, legilor și relațiilor interumane, a corpurilor cerești”. In timp lucrurile s-au mai schimbat usor, era digitala vine cu provocarile ei dar semnificatia celor spuse atunci nu este departe de realitatile de astazi.

Solicitati referinte si cereti sa vedeti rezultatele muncii anterioare ale unui arhitect Bucuresti si Ilfov. Asigurati-va ca alegeti un birou de proiectare sau un birou de arhitectura care a mai pus in opera imobile pentru persoane ca dumneavoastra.

Alegeti profesionistii! Sunati acum la 0722494447 pentru servicii de excelenta, arhitect Bucuresti si Ilfov, trimiteti email la detalii@aia-proiect.ro sau completati formularul de mai jos

Arhitect Bucuresti

Arhitect Bucuresti

Ce sa faci daca nu esti multumit de serviciile arhitectului

Identificati rapid problemele pe care le aveti si incercati sa le rezolvati! Asa cum o durere poate fi mica la inceput si dificil de depasit mai tarziu, daca un birou de arhitectura nu corespunde cerintelor pe care le-ati agreeat si aceste aspecte nu isi gasesc o rezolvare rapida, este preferabil sa renuntati cat mai aproape de momentul de start al colaborarii.

Pentru un arhitect Bucuresti si Ilfov poate fi dificil sa renunte la un proiect fara ca acesta sa nu sufere intarzieri sau sa nu aduca suplimentarea costurilor. Cu cat este facuta mai tarziu, ruptura devina mai dificila si mai scumpa.

Concluzii

Daca un arhitect pentru dumneavoastra face mai mult cu mai putin (Less is more), privind din perspectiva rezultatului putem spune ca, alegand arhitectul potrivit veti avea mai mult cu mai putin din punct de vedere al timpului, estetic si chiar financiar.

Alegeti un arhitect Bucuresti si Ilfov care sa va inspire, sa va inteleaga, sa transpuna corect identitatea pe care doriti sa o dati cladirii si sa creeze efectul WOW.