Orice ai face, ai nevoie de un proiect de casa
Fie ca alegi sa iti construiesti o casa noua si ai nevoie de un proiect de casa, fie ca iti extinzi sau remodelezi locuinta actuala ai nevoie, cel putin in relatia cu autoritatile, de un birou de proiectare sau macar de un architect.
Alegerea unui proiect de casa poate fi dificila si in multe cazuri se dovedeste mai costisitoare decat au crezut cumparatorii initial. Un proiect de casa care contine erori sau este nepotrivit va face ca investitia sa fie considerabil marita pentru remedierea sau adaptarile ulterioare. Aşa-zisa economie făcută prin alegerea unui proiect ieftin, se transpune de fapt în pierderi mari în execuţie. Iar pe termen lung, trebuie luat în considerare că refacerea unei case terminate. Aceasta este mult mai costisitoare decât investiţia iniţială într-un proiect de calitate. Mai mult decât atât, o casă bine gândită aduce multe economii, iar cu un proiect bun se pot face economii de zeci de mii de euro la materiale.
Alege bine, alege atent
Alege sa ai opinia unui specialist macar inainte de a lua decizia finala, un proiect de casa ieftin nu e intotdeauna asa cum pare!
Ce sa faci?
Pasii pe care trebuie sa-i ai in vedere cand iti alegi un proiect de casa sunt:
1. Certificatul de urbanism.
Proiectul casei pe care o ai in vedere va trebui sa se incadreze in cerintele unui certificate de urbanism emis de autoritatea locala. E mai bine sa faci demersurile de obtinere a acestui act inainte de a achizitiona terenul pentru a avea toate datele viitoarei constructii.
2. Constrangerile amaplasamentului.
Pozitionarea, utilitatile, deschiderea sunt doar cateva din constrangerile pe care le pune un teren casei. Aici este foarte important sa studiezi cu atentie toate detaliile, oricare din aspectele importante poate schimba solutia casei radical. Orice proiect de casa este legat de multe considerente ale amplasamentului, obtine o parere avizata inainte sa mergi mai departe.
3. “Caut proiecte de case”.
Este chiar o activitate placuta sa cauti pe internet un proiect de casa, va trebui insa sa stii ca orice ai alege, acesta va trebui adaptat constrangerilor prezentate la pasul anterior. Fie ca iei un proiect de casa tip, un proiect de casa personalizat sau vei lasa mana libera specialistului, orice proiecte case tip sau executate deja, vor trebui modificate pentru a raspunde cerintelor certificatului de urbanism si amplasamentului tau.
4. Aspecte tehnice.
Iti poti inchipui cu usurinta spatiile pe care le doresti dar proiectul casei va trebui sa raspunda cerintelor actuale si viitoare ale locatarilor iar flexibilitatea este unul din secretele pe care putini proiectanti le stapanesc. Alegerea unui arhitect cu experienta poate face diferenta nu doar in prezent sau la momentul inaugurarii.
5. Performanta energetica.
Sunt din ce in ce mai importante si realizabile cerintele legate de reducerea costurilor de utilizare si intretinere a casei, un proiect de casa eficient energetic iti poate plati vacanta anuala.
6. Estetica.
Alege ce iti place, cauta un birou de proiectare care stie sa iti puna gusturile in valoare. Schimba orice proiect de casa pana esti multumit. Retine ca in faza asta se poate, hartia suporta!
7. Bugetul.
Calculeaza cu atentie maxima cat iti permiti sa investesti si roaga proiectantul sa iti estimeze un cuantum al cheltuililor neprevazute, ascunse. Nu-i crede pe cei care iti dau un cost fix, orice proiect de casa are asa ceva, e imposibil sa prevezi totul.
8. Executia.
Gata, acest proiect de casa este al tau dar cel mai bine il cunoaste cel care l-a facut adica arhitectul. Alege sa-l ai alaturi pe perioada executiei, plateste-i urmarirea de santier si poti economisi bani seriosi.
Cateva sfaturi de final: Nu te grabi sa alegi. Analizeaza ofertele, asigura-te ca arhitectul pe care il alegi este un bun profesionist dar si ca aveti personalitati compatibile. Multe probleme vor fi evitate daca va intelegeti reciproc si aveti valori asemanatoare. De asemenea analizeaza in amanunt contractul. Poate chiar pune un avocat sa se uite peste el daca este necesar sau investitia este mare. Fii sigur ca intelegi modalitatile si termenele de plata si ce se intampla daca opresti sau anulezi proiectul. Analizeaza toate aceste aspecte inainte de a semna contractul.
Contacteaza-ne!
Daca ti-a placut si vrei sa te tinem informat cu privire la aceste subiecte urmareste-ne pe Facebook, da-ne Like sau ajuta-ti prietenii cu un Share (click aici in dreapta pe orice retea sociala doresti) sa treaca mai usor prin momente similare.
Pentru mai multe detalii contacteaza un specialist la 0722494447.
Comenteaza