O intrebare des intalnita la familiile cu unul sau mai multi copii: cum sa decorez camera copilului sau mai degraba… camera copiilor. Noi credem in primul rand ca ar trebui sa fie un loc de poveste in care jocul sa se imbine cu odihna si relaxarea cu studiul, totul la un nivel cat se poate de practic data fiind nerabdarea copiilor atunci cand nu isi gasesc un lucru sau cand parintii incearca sa-i pregateasca lucrurile de imbracat sau alte obiecte necesare ce isi au locul in camera.

camera copiilor

camera copiilor

Cum amenajam camera copiilor?

Ar trebui sa fie un loc de odihna sau un loc de joaca? Daca ce putin unul este mai mare cu singuranta e nevoie de un loc pentru activitati scolar.

Cine trebuie sa se implice mai mult? Noi credem ca este foarte important ca acesta sa reflecte personalitatea copilului.

Primul pas – pregatirea

Pregatirea pentru amenajarea unei noi camere, camera copiilor nu trebuie sa inceapa cu achizitionarea mobilierului si decoratiunilor. Indiferent ca vorbim de o camera existenta sau se ia in calcul la constructia unei case, un proiect de casa serios se va face cu o mare atentie la aceste aspecte. Mai intai se stabileste strategia de amenajare in care trebuie implicat si copilul preferabil, este .. nu-i asa… camera copiilor. Este foarte important să-l implici încă de la început pentru că îi arăți că îi apreciezi opiniile, dar și pentru că el va fi beneficiarul camerei. Proiectul de amenajare te va ghida pe durata întregului proces, ajutându-te să obții mai ușor rezultatul dorit.

Ce urmarim?

Primul aspect important este odihna!

Recomandam pentru camera copiilor un pat cu structura rezistenta si o somieră plus mult spatiu pentru depozitarea asternuturilor.

Urmatorul pas in amenajarea de interior la camera copiilor este alegerea unei saltele potrivite preferabil cat mai ergonomice astfel incat cel mic sa se bucure de toata sustinerea intreaga noapte. Foarte important, in camera copiilor salteaua chiar trebuie aleasa cu atentie si recomandam atentie la momentul acestei achizitii. Mai ales ca cel mic va petrece o bună parte din timp dormind pe aceasta saltea, deci este de la sine inteles ca aceasta trebuie sa fie foarte confortabila dar mai ales sa asigure o pozitie sanatoasa a corpului.

Al doilea cel mai important aspect tine de timpul de joaca.

Acesta este momentul si locul din camera copiilor in care chiar trebuie sa fie ascultat cel mic, sa se tina cont de pasiunile lui, astfel incat sa revina tot timpul cu drag acasa de fiecare data. Un bun exemplu ar fi sa nu se incerce introducerea unui pian în camera copiilor, daca cei mici sunt pasionati de curse de masini. Veti cheltui bani degeaba pe ceva ce nu-si va gasi niciodata utilitatea. Ce nu trebuie sa lipsească din camera copiilor este o piesa de mobilier pentru depozitare, cum ar fi o comoda cu sertare. Aici pot fi stocate jucariile, cartile si expuse decoratiunile si amintirile preferate.

Pentru a consolida senzația de relaxare, poti adăuga o canapea in camera copiilor, un fotoliu, taburet sau chiar un leagan, in functie de spatiul pus la dispozitie.

Cel mai indragit loc din camera copiilor ar trebui insa sa fie cel al activitatilor de studiu.

La fel ca si in cazul saltelei, biroul și scaunul trebuie sa asigure o postura corecta pe durata efectuarii temelor, avand grija de coloana vertebrala a copilului. Scaunele si birourile cu inaltime reglabila sunt preferabile in camera copiilor

Proiectul de amenajare interioara pentru camera copiilor include, cum altfel, jucariile!

Concluzii

Acestea te pot ajuta să obtii o atmosferă calda si vesela. Miciile detalii fac întotdeauna diferenta, iar rezultatele sunt fabuloase. Distractie placuta!

Cateva idei de amenajari interioare de la AIA Proiect, mai jos o galerie cu propuneri pentru camera copiilor: