Se incheie curand un nou an, deocamdata doar scolar. Suntem de mai multa vreme ocupati in mai multe programe de responsabilitate sociala dar pentru ca nu facem aceste activitati urmarind obiective financiare si nici nu asteptam un rezultat altul decat cel stabilit de programul pe care il derulam, am vorbit mai putin pana acum despre implicare sociala. De ce? N-am considerat ca este un motiv de lauda acesta si nici nu credem ca scopul ar trebui sa fie acesta, ne place ceea ce facem dar mai ales ne simtim bine sa va prezentam atunci cand se vad rezultatele muncii noastre voluntare. Da, este vorba de 100% voluntariat, ne dedicam timpul si energia unor proiecte diverse cu implicare sociala.

Derulam constant un program de implicare sociala cu privire la protectia mediului prin care ne manifestam responsabilitataea nu doar prin promovarea politicilor de utilizare eficienta a resurselor, reducerea cantitatii de deseuri si reciclarea, militam activ impotriva poluarii si a activitatilor nocive la adresa mediului inconjurator.

In anul scolar 2017-2018, colegii nostri au fost direct implicati ca voluntari in programul De-a Arhitectura cursul Mini.

De-a arhitectura si AIA Proiect

„Grupul de lucru De-a Arhitectura s-a format în cursul anului 2011, când cele şase membre fondatoare s-au reunit pentru a scrie cursul „De-a arhitectura în oraşul meu”. Grupul de lucru a funcţionat până în ianuarie 2012 în cadrul unui proiect cultural al Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), Filiala Teritorială Bucureşti, reuşind să coordoneze derularea pilot a cursului în 7 clase din Bucureşti, cu ajutorul primilor 8 arhitecţi voluntari.

Asociaţia De-a Arhitectura a fost înfiinţată formal în ianuarie 2013, de aceeaşi echipă, pentru a oferi un vehicul activităţilor care se multiplicau, parteneriatelor care se creionau, voluntarilor care erau atraşi de a preda arhitectură copiilor.”

 sursa: http://www.de-a-arhitectura.ro/ 

Responsabilitate si implicare sociala AIA Proiect

Responsabilitate si implicare sociala AIA Proiect

Programul nostru de implicare sociala si scopul acestui curs desfasurat de colegii nostri in cadrul Scolii nr. 86 din Sectorul 3 a fost acela de a le încuraja copiilor puterea și plăcerea de a imagina, mai cu seamă a acelor copii care abia au păşit pe poarta şcolii. Asa cum este prezentat si in descrierea cursului, consideram ca astfel de experiente pot crea obisnuinte pentru viitor. Ce poate fi mai minunat decat puterea imaginatiei?

Povestea insasi este motivatia generarii spatiale, pe baza ei s-a structurat demersul didactic. Cursul a cuprins două capitole a cate 17 lectii fiecare: primul capitol s-a desfasurat de-a lungul primului semestru si a fost numit „Grifonel și Seminţica”, iar cel de-al doilea s-a numit „Oraşe, castele, cetăţi”.

Educatia nu este o cheltuiala ci o investitie.

Educatia insemana putere.

Educatia formeaza caractere.

Educatia este doar viitor.

Educatia este singura care dureaza toata viata.

„Cel care este maestru in educatie poate schimba fata lumii.” (Leibnitz)

Cateva imagini de la acest proiect de implicare sociala in galeria de mai jos

Implicare sociala AIA Proiect

Implicare sociala AIA Proiect

Responsabilitatea noastra prin implicare sociala este considerata de noi la fel de importanta ca si succesul in general. Privim activitatile de implicare sociala ca pe o datorie pe care o avem fata de toate partile implicate in actiunile pe care le presupune activitatea nostra economica pe care o desfasuram.

Simtim ca in acest fel contribuim la dezvoltarea comunitatii si dam dovada de o practica de afaceri transparenta si responsabila fata de societate dar si fata de partenerii si colaboratorii AIA Proiect.