Ce inseamana servicii complete de proiectare?

Pentru servicii complete de proiectare intrebarea vine firesc si poate fi generalizata, aplicata in multe alte domenii: DE CE? Care sunt avantajele serviciilor complete de proiectare?

Raspunsurile vin de cele mai multe ori tocmai de la cei care solicita astfel de servicii de proiectare (uneori incepem discutiile cu proiectarea arhitecturala, le legam de proiectarea de instalatii (HVAC), fara proiectarea structurala nu se poate trece mai departe, totul ajunge apoi in stadii de autorizare avizare (obtinerea avizelor de amplasament) si certificare (audit sau certificat energetic), implementare si executie, dare in folosinta si mentenanta iar procesul are un caracter continuu.

Servicii complete de proiectare

Servicii complete de proiectare

Importanta personalului specializat

Toate etapele de mai sus sunt sinergice, au nevoie unele de celelalte pentru a continua catre finalitate asa ca indiferent ca vorbim de ele independent, un „manager de proiect” va trebui sa le coordoneze.

Beneficiarul poate fi cel care face asta dar sa nu uitam ca fiecare are meseria lui, apeland la cineva specializat poti economisi timp, bani si energie.

Serviciile complete de proiectare sunt cele care fac asta iar o companie care pune la dispozitia beneficiarilor astfel de servicii are resurse specializate in toate aceste domenii (arhitectura, instalatii, rezistenta, autorizare, constructie, mentenanta, samd).

Serviciile de proiectare completa ofera o viziune de ansamblu, sunt ceea ce numim destul de des: „the big picture”.

Afla mai multe de la un specialist.

Cine castiga din serviciile complete de proeictare?

Din toate punctele de vedere, aceste servicii complete de proiectare (daca vorbim de proiecte case, hale industriale sau cladiri comerciale) sunt generatoare de economii in buzunarele beneficiarilor.

Nu ma refer aici doar la economii financiare, generate de accesul la resurse mai putin costisitoare decat cele disponibile uzual, serviciile complete de proiectare ofera avantajul unui acces facil si mai ieftin la o serie intreaga de resurse materiale si nu numai si peste toate serviciile complete de proiectare ofera prin planificarea integrata corecta economii de timp semnificative.

Concluzii

In cateva cuvinte, a apela la servicii complete de proiectare reprezinta un castig pe toate planurile: castig de timp, de bani si de energie cu un rezultat integrat ce a considerat din start rezultatul final si l-a constituit din parti independente dar interconectate.

Afla mai multe de la un specialist in servicii complete de proiectare,

Proiectare completa AIA Proiect 1

Proiectare completa AIA Proiect 1