Sunati acum pentru o OFERTĂ COMERCIALĂ la 0722494447 pentru ortofotoplan sau email al detalii@aia-proiect.ro.

Serviciul AIA Proiect este disponibil online, pentru toate localitatile.

Un ortofotoplan este un document intocmit pe suport aerofotogrammetric, la scara predefinta (in general 1:2000) si care reprezinta schematic numarul cadastral pe suport fotografic. Simplificat, un ortofotoplan este in realitate o harta foto care ofera informatii vizuale precise asupra numarului cadaastral pe care il evidentiaza. Acesta reprezinta o sectiunea de plan cadastral si are in componenta grafica reprezentarea imobilului pentru care este emis in raport cu cele invecinate. Pe suportul acestui ortofotoplan sunt evidentiate dimensiunile imobilului si a  laturilor acestuia asa cum apar ele la data ultimei actualizari a bazei de date grafice a Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Vom trata in acest articol un scop care ne este mai apropiat activitatii noastre si anume un ortofotoplan solicitat pentru constructie. Acesta este cerut de catre autoritatile locale atat la eliberarea unui certificat de urbanism cat si pe parcursul autorizarii. Acest document va fi solicitat in documentatiile mai multor avize de amplasament sau acorduri de construire.

Ce este un ortofotoplan

Ce este un ortofotoplan

Ortofotoplanul poate fi necesar si la elaborarea planurilor urbanistice solicitate in certificatul de urbanism: P.U.D. sau P.U.Z. (Plan Urbanistic Detaliu, Plan Urbanistic Zonal) si atesta faptul ca proiectul propus este in acord cu legislatia in vigoare.

Evitati birocratia, nu va pierdeti timpul, scapati de stress si pastrati energia pentru lucruri mai placute. Alegeti profesionistii! Sunati acum la 0722494447 pentru un ortofotoplan in Bucuresti si Ilfov sau email al detalii@aia-proiect.ro

Documentul solicitat in general de autoritaile locale, denumit ortofotoplan pune in evidenta caracteristicile esentiale ale mediului natural (relief, vegetaţie, hidrografie) precum si ale obiectelor construite, existente in zona. Toate edificiile fac obiectul acestui document, de laconstructii rezideniale, comerciale, industriale sau agricole pana la constructii civile precum drumuri de acces, sosele, autostrazi, edficii utilitare si asa mai departe.

Fiind compus din cel putin o fotograma aeriana – de obicei extrasa din mai multe care au fost asamblate şi corectate geometric, ortofotoplanul are caracteristicile cantitative foarte precise. Acestea sunt date de perfecta imbinare a masuratorilor incluse in sistemul de proiectie stereografica pe care se bazeaza cartografierea ofciala a Romaniei – sistemul Stereo 70 Din acest motiv, in ortofotoplan se pot masura si evidentia cu maxima acuratete: suprafete, unghiuri, distante sau perimetre. Ca urmare a decretului nr. 305 din septembrie 1971 emis de Consilul de Stat al Romaniei, in sectorul civil al tarii s-a decis inlocuirea proiectiei Gauss-Kruger cu o noua proiectie denumita Stereografica 1970. Intre timp denumirea s-a simplificat la Stereo 70. Proiectia Stereo 70 este conforma, nu deformeaza unghiurile, permite ca masuratorile geodezice sa fie prelucrate direct in planul de proiectie,fara a se calcula coordonatele geografice cu conditia aplicarii prealabile a unor corectii de reducere a masuratorilor la planul de proiectie. Harta fotografica astfel obtinuta este la scara. Un ortofotoplan este o georeferentiata, prin atribuirea de coordonate reale geografice sau rectangulare si este salvata in format electronic sau imprimata pe un suport adecvat.

Ortofotoplanurile sunt emise in format tiparit dar ele provin din mediul digital in care sunt ele realizate de catre ANCPI si sunt realizate pe baza proiectelor tehnice intocmite si executate de personal specializat si autoizat de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din zona in care se afla imobilul pentru care este solicitat acest ortofotoplan.

Costul obinerii unui ortofotoplan NU este semnificativ, taxa ANCPI la data articolului pentru eliberarea in regim de urgenta – mai exact o zi lucratoare si este de 75 de lei sau se poate alege varianta clasica denumita la termen care asigura eliberarea in 3 zile lucratoare.

Evitati birocratia, nu va pierdeti timpul, scapati de stress si pastrati energia pentru lucruri mai placute. Alegeti profesionistii! Sunati acum pentru o OFERTĂ COMERCIALĂ la 0722494447 pentru documentatii in Bucuresti si Ilfov sau email al detalii@aia-proiect.ro

Programul pentru ridicarea documentelor solicitate de la OCPI este zilnic, de luni pana vineri intre 11:00 și 16:00 de la ghiseul dedicat ridicarii documentatiilor.

Ortofotoplan de la ANCPI

Ortofotoplan de la ANCPI

Ortofotoplanul se elibereaza pe baza unei cereri (mai jos cateva modele cu titlu informativ). Aceasta cerere este adresate Autoritatii Nationale de Cadastru si Publicitate Imobilara (ANCPI) de pe raza careia se  afla imobilul pentru care este solicitat un ortofotoplan.

Foarte important: Daca aveti nevoie de mai multe exemplare (originale) ale aceluiasi ortofotoplan, se vor achita taxele pentru fiecare exemplar original.

Termenul uzual de eliberare a unui ortofotoplan este 3 zile lucratoare iar in regim de urgenta se face intr-o zi.

Evitati birocratia, nu va pierdeti timpul, scapati de stress si pastrati energia pentru lucruri mai placute. Alegeti profesionistii! Sunati acum pentru o OFERTĂ COMERCIALĂ la 0722494447 pentru documentatii in Bucuresti si Ilfov sau email al detalii@aia-proiect.ro.