DOFTANA.RO – DESPRE VALEA DOFTANEI

In scurta sa existenta, de doar 50km, pana la confluenta cu Prahova ce are loc in localitatea Campina, da nastere unor locuri superbe si urmareste un fir unic prin natura lui, pe Valea Doftanei. Raul Doftana, caci despre acesta este vorba, cunoscut in amonte ca Predeluș, izvoreste din muntii Garbovei sapandu-si albia in in muntii Baiului si Badiliei si primind mai multi afluenti in drumul sau spre mirificul lac de acumulare Paltinoasa, spre minunatele chei care poarta numele sau (Doftana), tot aici este locul vechiului drum al sarii care lega Comarnicul de Slanic trecand prin Secaria, Valea Doftanei si Bertea. Defileul Vaii Doftanei este una din atractiile zonei fiind sapat in conglomerate dure care de-a lungul timpului s-au incretit datorita miscarilor tectonice. Nu departe de cursul raului Doftana, Glodeasa este singura rezervatie de brad din Romania si a doua ca marime din Europa si se gaseste aici, pe Valea Doftanei.

PROIECTE CASE

Gasiti aici parte din colectia AIA Proiect de proiecte de case cu concept unic.

Daca nu sunteti siguri ca ati gasit ceea ce va doriti, vom fi bucurosi sa va proiectam visul pe care dvs. sa-l puteti trai mai repede.

AIA-PROIECT

AIA Proiect pune la dispozitia partenerilor si beneficiarior o gama completa de servicii de proiectare completa (arhitectura, structura, instalatii), de amenajare/reamenajare spatii existente pe tot teritoriul Romaniei inclusiv servicii de certificare si audit energetic, evaluare imobiliara, bunuri mobile si altele.

Valea Doftanei – Un colt de rai

Barajul Lacului Paltinoasa

Valea Doftanei

Pasul Predelus

Un din atractiile pe care vizitatorii o regasesc in Valea Doftanei este chiar Pasul Predelus cunoscut in mod special de catre iubitorii muntelui. Aflat la o altitudine de 1.295 de metri, este locul de unde izvoraste raul Doftana, care strabate localitateaValea Doftanei.

De la Predelus si pana in satul Traisteni sunt 15 kilometri. Muntii nu se termina niciodata aici. Nu mai putin de 21 de masivi protejeaza circular localitatea. Orgojoaia, Radela, Zanoaga, Baiu Mare, Unghia Mare si cea Mica, Patru sau Steioasa sunt numai cativa dintre acestia.

Cheile Doftanei

Cheile raului Doftana de pe Valea Doftanei reprezinta un adevarat fenomen carstic, avand forma unui adevarat tunel, cu pereti aproape verticali si dand nastere unor peisaje spectaculoase.

Asezarea Valea Doftanei s-a format prin unirea satelor Tesila si Traisteni. Localiatatea, protejata de muntii Baiului si Grohotis, care o inchid in Depresiunea Tesilei, este lata de aproape trei kilometri. Desi cu mult mai veche, se pare ca prima atestare documentara apare in anul 1538 pentru Tesila, respectiv 1605 pentru Traisteni. Aparitia localitatii dovedeste ca locuitorii Transilvaniei aveau relatii semnificative cu Tara Romaneasca. Traseul acesta este si a fost mai putin cunoscut de-a lungul timpului, fapt care a permis ca negustorii brasoveni sa se foloseasca de Pasul Predelus pentru a trece muntii si a ajunge in Valahia in siguranta.

Podul Mușiței

Depresiunea Tesila-Traisteni si asa numitul Pod al Musitei de pe raul Doftana este insa cea mai putin cunoscuta dar superba zona datorita peisajelor salbatice si a izvoarelor sau a apelor involburate care le traverseaza Valea Doftanei.

Un mare avantaj al zonei Valea Doftanei este dat de lipsa factorilor de poluare industriali facand din acest loc o veritabila oaza plasata in cadrul natural pitoresc al masivelor muntoase care se inalta de jur imprejur si a caror altitudine medie ajunge la 1600m. Peisajul este lipsit de pantele abrupte caracetistice muntilor de o asemenea inaltime punand astfel in valoare locul renumit pentru linistea, calmul si echilibrul pe care le ofera vizitatorului. In perfecta armonie se aseaza la poalele lor Doftana formand un loc de poveste.

Barajul Paltinu

Despre Valea Doftanei - Doftana

Colosul care stavileste apa lacului, barajul Paltnoasa de pe Valea Doftanei este una cele mai cautate locuri in perioada verii de calatorii care fug de caldura torida a oraselor. Valurile lacului se sparg de baraj lasand senzatia meretiei acestui edificiu care se apropiede o jumatate de secol de existenta.

Apa are o culoare superba, merita sa contempli cateva clipe frumusetea locului, apoi din nou la drum spre destinatie, indiferent care va fi aceea. Acest baraj de pe valea Doftanei a fost dat in folosinta la 17.04.1970, forma barajului este de arc cu dubla curbura cu inaltimea de 108 m si lungime coronament 460m. Volumul lacului de acumulare este de 47 mil.mc si cu o suprafta de 197,5 ha.

Este folosit in special pentru alimentarea cu apa a oraselor Campina, Baicoi si zonelor aferente lor, dar si pentru producerea de energie electrica si irigatii

Top Pensiuni 2020

In zona pot fi gasite un numar de 20 de pensiuni, cele mai bune dintre ele fiind prezentate mai jos. Gaseste cea mai buna pensiune din Valea Doftanei.

ATRA

Telefon: 0735020110

Adresa (GPS): Fundătura Cerbului 780B, Teșila 107640

Preț: ~lei/camera/noapte

Web:

NEGRAS

Telefon: 0730588503

Adresa:
Trăisteni
107640

Preț: ~lei/9 locuri/noapte

Web:

BRIZA

Telefon: 0727777703

Adresa: Nichita Stănescu 322A, Trăisteni 107641

Preț: ~lei/cameră/noapte

IORDACHE

Telefon: 0723583935

Adresa: Calea Brașovului, Trăisteni 107641

Preț: ~lei/camera/noapte

LOC LIBER

Pe aceasta pensiune inca o cautam!?