Domul geodezic, sursa de inspiratie pentru fotoliul Q1

/, Amenajari interioare/Domul geodezic, sursa de inspiratie pentru fotoliul Q1

Domul geodezic, sursa de inspiratie pentru fotoliul Q1

Descrierea designerului:

Produsul se bazează pe structura sferica proiectata de Richard Buckminster Fuller. Tipul structurii este folosit in general pentru a crea domuri geodezice. După cum se știe, astfel cupole au o mare capacitate de încărcare si pot creea rapid efecte si reflexii luminoase.

Fotoliul Q1 (ca dom geodezic): poate rezista la sarcini grele, în timp ce oferta o deschidere a campului vizual deosebita.interiorul scaunului este tapitat cu pâslă pentru a menține caldura, pieseele moi sunt realizate din materiale speciale de tip Hollowfiber ® care sunt utilizate pentru umplere. Acesta este un material sintetic ecologic nedeformabil spre deosebire de umpluturile clasice.

Forma sferică a scaunului furnizează o pozitie ce se potriveste cu cea mai confortabila și natural postura si sezut iar aspect îl face potrivit atât pentru interioarele publice cat și cele rezidentiale.

Domul geodezic este o structură aproape sferică, asemănătoare unui solid platonic multifațetat, ale cărui elemente sunt reprezentate de o rețea de diferite poligoane care aproximează suprafața unei sfere. Rețeaua se intersectează în numeroase puncte care sunt, în esență, pentagoane regulate, formate din triunghiuri echilaterale plane sau curbilinii, care sunt aproape tangente la suprafața sferei circumscrise sau la cea a celei înscrise. Aceste puncte preiau greutatea ansamblului redistribuind-o omogen întregii structuri. Când structura este foarte aproape de a constitui o sferă, domul geodezic devine o sferă geodezică.

Modalitatea tipică de proiectare pentru domul geodezic se bazează pe selecționarea unui solid platonic, așa cum este icosaedrul, care se încrie într-o sferă, după care se acoperă fiecare triunghi plan al solidului cu o rețea de triughiuri mai mici, care sunt ulterior proiectate pe o sferă devenind triunghiuri curbilinii.

Picioarele tuturor perpendicularelor proiecțiilor triunghiurilor vor fi punctele de pe sferă corespunzând triunghiurilor curbilinii formate pe aceasta. Dacă operație este executată cu precizie, indiferent cât de mici sunt triunghiurile, va rezulta o diferență între fiecare dintre laturile triunghiurilor plane și ale celor curbilinii. Pentru a minimaliza diferența dintre laturile geodezice ale triunghirilor curbilinii și ale celor plane se folosesc diferite tipuri de simplificări. Rezultatul este un compromis care constă dintr-o rețea de triunghiuri care se găsesc pe suprafața unei sfere, dar care nu sunt curbilinii. În final, muchiile triunghiurilor curbilinii aproximate la segmente de dreaptă vor forma rețeaua geodezică din domul geodezic preluând și distribuind uniform masa structurii.

Alelati la un specialist: click aici.

qc_191213_01

 

qc_191213_02

 

qc_191213_03

 

qc_191213_05

 

qc_191213_06

 

qc_191213_09

 

qc_191213_10

 

 

De |2018-08-09T08:25:54+00:00decembrie 22nd, 2013|1001 de idei de design, Amenajari interioare|Nici un comentariu

Leave A Comment

0722-494-447 Salveaza numarul